UKENS KAKE: Disse berlinerbollene faller du garantert for

Ukens kake Berlinerboller med vaniljekrem

Disse berlinerbollene faller du garantert for

Nystekte og fylt med tykk god vaniljekrem blir de ekstra gode. Og selvsagt langt bedre enn de fra butikken.

Billigsalg av berlinerboller i matbutikkene har ødelagt litt av dette bakverkets prestisje. Og det er synd for nystekte berlinerboller fra eget kjøkken smaker himmelsk, og er en såkalt «guilty pleasure» - fett, søtt og godt. 

Det vanligste her til lands er å fylle bollene med vaniljekrem eller syltetøy før de stekes, men de kan også fylles med tykk vanilje- eller eggekrem etter at de er stekt. 

Og de kan lages riktig små, slik at de blir som en munnfull. Prøv deg fram og finn din favorittløsning på denne klassikeren.  

I Tromsø heter den solbolle fordi den spises i dagene rundt 21. januar, for å feire at sola er kommet tilbake. Også lengre sør i landet er det god grunn til å hylla sola, så hvorfor ikke gjøre som tromsøværingene?

Se våre andre oppskrifter på berlinerboller

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev     

Berlinerboller med vaniljekrem

Antall porsjoner

20

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

 

 

2 dl
50 g
4 ss
2 stk

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene. Varm melk og smør til kroppstemperatur og smuldre den ferske gjæren i. Bland den varme melken i melblandingen og tilsett ett egg. Sett deigen til heving på et lunt sted.
 
Kjevl ut en ca 1 cm tykk deig. Stikk ut runde kaker som er ca 5 cm i diameter. Legg en klatt vaniljekrem på den ene halvdelen, brett den andre over og trykk godt rundt kantene. Sett til heving på smurt plate og kok bollene i smult eller kokosfett etterpå.
 
La bollene renne godt av på tørkepapir og rull dem i sukker.
 
 
Tips:
Du kan også lage bollene uten fyll, altså klemme sammen to rundinger som stekes, og så fylle bollene som er delt på langs med vaniljekrem som på bildet.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen