Ukens kake

Hylleblomstkake a la pavlova

Enten du trenger en kake til morsdagen eller bare vil bake noe oppsiktsvekkende godt: Gå for denne
Foto: (tbralnina)

Enten du trenger en kake til morsdagen eller bare vil bake noe oppsiktsvekkende godt: Gå for denne

Marengs, hylleblomst og bringebær er suksessformelen for denne kaken som forfører alle.
08 Februar 2019 - 02:00

Hylleblomst smaker perfekt midtvinters siden den har med seg alt det gode fra sommeren. Det er Mie Dahlmann Jensen som produserer økologisk hylleblomstsirup og utblandet hylleblomstdrikke på Akkerhaugen i Telemark, som har tipset om denne oppskriften. Hun er opprinnelig dansk og siden danskene har lengre erfaring med å utnytte denne fantastiske ingrediensen kommersielt, har hun tatt denne kunnskapen med seg til Telemark.

Her bruker hun både lokalt økologisk dyrket hylleblomst, fra Rinde Gård, men også økologisk hylleblomst fra Fyn i Danmark. Hun lager hylleblomstdrikke (kalt Hyllest) etter nøyaktig samme oppskrift, men tapper dem i forskjellige flasker og det er artig å smake den subtile forskjellen. De danske blomstene gir en ørliten større munnfølelse. 

Men i oppskriften er det sirup som er brukt. Og den kan erstatte sukker i mange oppskrifter, både salte og søte. 

Prøv gjerne denne kaken med hylleblomst

Hylleblomstsmak i drinker er veldig populært. 

Se våre drinkoppskrifter med hylleblomst

Hvis du bruker hylleblomstsirup i stedet for hylleblomstlikør, får du en drink med lavere alkohol.

Se våre oppskrifter med hylleblomstlikør

Hylleblomstkake a la pavlova

Hylleblomstkake a la pavlova

Fremgangsmåte

  1. Marengsbunn:
    Del marsipanen i mindre biter og miks det med en blender.
    Tilsett eggehviter en av gangen og kjør deigen til en ensartet masse.
  2. Ta 3 stk bakepapir og tegn en sirkel på ca. 24 cm på hvert ark. Smør deigen ut i sirklene.
  3. Bak bunnene (en av gangen) i ovnen på 175 grader i 10-12 min.
  4. Avkjøl uten bakepapir på rist.
  5. Krem:
    Pisk eggeplommer, hylleblomstsirup, fløte, sukker, maisstivelse og sitronskall sammen i en gryte. Pisk godt mens det varmes opp og til kremen tykner.
  6. Ta gryten av varmen. Del smøret i mindre biter og pisk dem inn i kremen. La kremen bli kald.
  7. Montering:
    Legg bunn og krem lagvis med krem på øverste bunn. Pynt med bær.

Tips:
Du kan godt bruke jordbær som pynt hvis du liker det bedre.

Prøv gjerne denne kaken med hylleblomst

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Gyldendals Bagebog/Sigrid Fugl og Anne Skovgaard Pederesen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her