UKENS KAKE: Gjør en vri på klassikeren eplepai og krem

Ukens kake Timianeplepai med basilikumkrem

Gjør en vri på klassikeren eplepai og krem

Smak av timian og basilikum setter en ekstra spisse på denne høyt elskede kombinasjonen.

Selvsagt kan du servere denne paien uten krem - eller bare med krem uten basolikum om du vil være mer tro mot tradisjonen. Men du blir overrasket over hvor godt og friskt preg urtene setter på kakeopplevelsen. 

Se våre andre oppskrifter på kake med epler

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Timianeplepai med basilikumkrem

Antall porsjoner

16

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

6 stk
1 stk
1 ss
Paideig:
150 g
2 ss
Basilikumkrem:

Fremgangsmåte

Paideig:
Kna sammen smør, mel og timian, tilsett litt vann, slik at deigen blir lettere å jobbe med. Sett i kjøleskap i 30 minutter.

Kjevle paideigen ut i en rund leiv og kle paiformen med den. Stikk deigen med en gaffel. Forstekes i 10 minutter ved 200 grader.

Eplefyll:
Skrell epler, del i tynne skiver og fjern kjernehuset. Drypp litt sitron over epleskivene. 

Smør eplepure utover paibunnen.

Slik lager du eplepure selv

Legg epleskiver i taksteinmønster tett oppå. Bland egg og fløte og hell over. Brunt sukker og kanel blandes og drysses over. Rester av paideigen kan smuldres og drysses over tilslutt. Men det er ikke nødvendig.

Stek i 20 minutter ved 200 grader.

Basilikumkrem:
Pisk fløte og sukker og tilsett frisk, hakket basilikum. Kremen kan godt lages i god tid, da smaken av basilikum kommer mer frem etter en stund.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen