Selvsagt kan du servere denne paien uten krem - eller bare med krem uten basolikum om du vil være mer tro mot tradisjonen. Men du blir overrasket over hvor godt og friskt preg urtene setter på kakeopplevelsen.
Se våre andre oppskrifter på kake med epler
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Skaff deg ukens kake-tips som e-post
Timianeplepai med basilikumkrem
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Paideig:
Kna sammen smør, mel og timian, tilsett litt vann, slik at deigen blir lettere å jobbe med. Sett i kjøleskap i 30 minutter.
Kjevle paideigen ut i en rund leiv og kle paiformen med den. Stikk deigen med en gaffel. Forstekes i 10 minutter ved 200 grader.
Eplefyll:
Skrell epler, del i tynne skiver og fjern kjernehuset. Drypp litt sitron over epleskivene.
Smør eplepure utover paibunnen.
Legg epleskiver i taksteinmønster tett oppå. Bland egg og fløte og hell over. Brunt sukker og kanel blandes og drysses over. Rester av paideigen kan smuldres og drysses over tilslutt. Men det er ikke nødvendig.
Stek i 20 minutter ved 200 grader.
Sendt inn av Apéritif
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 Poeng
Bordelet Sidre Brut Tendre
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 138,10 Bestillingsutvalget -
89 Poeng
Dom. Tariquet Les Dernières Grives 2017
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 279,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Dupont Pommeau de Normandie
Frankrike
Volum: 0.700 Pris: 339,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Brännland Iscider
Sverige
Volum: 0.380 Pris: 310,00 Bestillingsutvalget -
91 Poeng
Geiranger Bryggeri Helvetesgjølet Quadrupel
Norge
Volum: 0.330 Pris: 88,90 Bestillingsutvalget -
92 Poeng
Valverán 20 Manzanas Sidra de Hielo
Spania
Volum: 0.380 Pris: 290,00 Bestillingsutvalget