Ukens kake

Brookies med peanøtter

Her får du to favoritter i hver munnfull
Foto: (A_Lein)

Her får du to favoritter i hver munnfull

Brownie og cookies blir til brookies - saftig og klissete bunn med sprø topp - kan det bli bedre?
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2020 - 12:00

Kombinasjonen av de to favorittkakene brownie og cookies er selvsagt ingen klassiker. Hvem som kom på ideen først, har jeg ikke lykkes å finne ut av, men suksessen er helt klart et produkt av sosiale medier. 

Brownie og blondie er en annet eksempel på variasjon over ett tema. Men der er utgangspunktet to myke deiger med ulik farge. Med brookies kombineres to ulike teksturer, mykt og seigt med det sprø og crunchy.

Se alle våre oppskrifter på brownies

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Brookies med peanøtter

Brookies med peanøtter

Fremgangsmåte

Sett smørpakken på benken for å romtempereres.

Kle en liten langpanne med bakepapir, eller smør den og dryss litt hvetemel over. Bank bort det overflødige melet.

Sett stekeovnen på 175 grader.

Browniedeig:
Smelt smøret og ha i en bolle. Tilsett sukker og vaniljesukker. Rør godt og pisk inn eggene. Sikt i hvetemel og bakepulver og brett dette inn i smørkremen.

Fordel deigen i langpannen.  

Cookiedeig:
Pisk mykt smør og sukker. Tilsett egg og kjør maskinen til luftig krem. Sikt inn hvetemel og vaniljesukker. Brett forsiktig inn i kremen og gjenta med grovhakkete peanøtter.

Fordel deigen over brownielaget i langpannen.

Stek i 25 minutter. Avkjøl og skjær i kvadrater med en skarp kniv.

Tips:  Om du velger salte eller usaltede peanøtter er en smakssak. Du kan også velge peanøttsmør. Da må du tilsette det før eggene for å være sikker på at peanøttsmøret blander seg jevnt inn i deigen.

Peanøttene kan byttes ut med andre nøtter eller sjokoladeknotter (chips). 

Se alle våre oppskrifter på brownies

Har du lyst til bake en annen kake da finner du veldig mange oppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her