UKENS KAKE: Lag denne vrien på rabarbrapaien

Ukens kake Rabarbrapai med varmvispet marengs

( )

Lag denne vrien på rabarbrapaien

Her er det egentlig bare størrelsen på paiformen som skiller oppskriften fra enhver annen rabarbrapai, men marengstoppingen gjør den likevel helt annerledes.

Når du visper marengsen  over vannbad, får du en fastere marengs som holder bedre. På fagspråket kalles denne metoden for sveitsisk marengs, mens vanlig marengs kalles fransk.

En fastere marengs trengs i denne oppskriften siden den bare skal brennes på toppen, og ikke stekes helt gjennom. Har du ikke brenner, setter du paiene under grillen noen minutter.

Men som med all annen marengs, er kravet om fettfri sone for visp og bolle absolutt, ellers blir ikke eggehvitene stive, uansett hvor mye du prøver. 

Se våre andre søte oppskrifter med marengs

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Minirabarbrapaier med varmvispet marengs

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Deig:
250 g
2.5 dl
2 ss
2 ss
Rabarbrafyll:
0.5 dl
Marengs:

Fremgangsmåte

Bland raskt sammen alle ingrediensene til en jevn paideig. Ha plast rundt, og la den hvile i kjøleskapet i 30 min. Sett ovnen på 200 °C.

Skyll og skrell rabarbraen, skjær den i små biter. Kok rabarbra og sukker i en gryte i 2 minutter. Smør formene, og trykk ut deigen med fingrene. Fordel rabarbraen i paiskallene, og stek nederst i ovnen i ca. 10–15 minutter. Ta ut paiene, og la dem hvile litt.

Gjør imens klart for marengsen ved å ha eggehviter og sukker i en tørr og ren bolle. Visp eggehvitene over vannbad, og la temperaturen stige til 50–65 °C. Kjenn på marengsrøren mellom fingrene. Den skal være uten sukkerkrystaller. Ha røren i en bolle, og visp marengsen til den har kjølnet og blitt luftig.

Ha røren i en sprøytepose med valgfri tupp, og sprøyt på paiene. Brenn av marengsen med en brenner.

Serveres med is eller vaniljesaus.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av

Foto:

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen