Ukens kake

Rabarbrapai med varmvispet marengs

Lag denne vrien på rabarbrapaien

Lag denne vrien på rabarbrapaien

Her er det egentlig bare størrelsen på paiformen som skiller oppskriften fra enhver annen rabarbrapai, men marengstoppingen gjør den likevel helt annerledes.
Aase E. Jacobsen
30 Mai 2019 - 13:00

Når du visper marengsen  over vannbad, får du en fastere marengs som holder bedre. På fagspråket kalles denne metoden for sveitsisk marengs, mens vanlig marengs kalles fransk.

En fastere marengs trengs i denne oppskriften siden den bare skal brennes på toppen, og ikke stekes helt gjennom. Har du ikke brenner, setter du paiene under grillen noen minutter.

Men som med all annen marengs, er kravet om fettfri sone for visp og bolle absolutt, ellers blir ikke eggehvitene stive, uansett hvor mye du prøver. 

Se våre andre søte oppskrifter med marengs

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Minirabarbrapaier med varmvispet marengs

Minirabarbrapaier med varmvispet marengs

Fremgangsmåte

Bland raskt sammen alle ingrediensene til en jevn paideig. Ha plast rundt, og la den hvile i kjøleskapet i 30 min. Sett ovnen på 200 °C.

Skyll og skrell rabarbraen, skjær den i små biter. Kok rabarbra og sukker i en gryte i 2 minutter. Smør formene, og trykk ut deigen med fingrene. Fordel rabarbraen i paiskallene, og stek nederst i ovnen i ca. 10–15 minutter. Ta ut paiene, og la dem hvile litt.

Gjør imens klart for marengsen ved å ha eggehviter og sukker i en tørr og ren bolle. Visp eggehvitene over vannbad, og la temperaturen stige til 50–65 °C. Kjenn på marengsrøren mellom fingrene. Den skal være uten sukkerkrystaller. Ha røren i en bolle, og visp marengsen til den har kjølnet og blitt luftig.

Ha røren i en sprøytepose med valgfri tupp, og sprøyt på paiene. Brenn av marengsen med en brenner.

Serveres med is eller vaniljesaus.

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

At noe så enkelt kan smake så godt
Dagens rett

At noe så enkelt kan smake så godt

Prøv denne oppskriften på bakt potet med skagensalat til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her