Ukens kake

Christmas cake med whisky

Lag en ny vri på kongen av alle julekaker i år

Lag en ny vri på kongen av alle julekaker i år

Her er det amerikansk whiskey som gir den ekstra karakteren, men du kan selvsagt bruke en skotsk whisky til dette formålet.
Aase E. Jacobsen
26 November 2020 - 13:00

Det er nå du skal bake årets mektigste julekake, for den blir bedre av å godgjøre seg godt innpakket i kjøleskapet. Denne oppskriften er nok til to små kaker og dermed en fin gave til en kake- men ikke like bakeglad venn. Hvis du heller har lyst å bruke annen type brennevin som cognac eller brandy - eller kanskje akevitt, er det bare å kjøre på. 

Her finner du andre lignende juleklassikere 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Enkel whiskykake

Enkel whiskykake

Fremgangsmåte

Del cocktailbær i to, grovhakk dadler (uten stein) og valnøtter.

Tips:
Hvis du ikke får tak i ekte cocktailbær (maraschino-kirsebær) kan du bruke annen nedlagt eller myk tørket frukt, som aprikoser, eller tørket rød frukt som tranebær som du bløtlegger først i litt kokhett vann.

La alt trekke i whisky over natten. Bruk et glass eller bolle med lokk. 

Rør smør og sukker  til det er hvitt og luftig i miksmasteren.

Tilsett én eggeplomme av gangen og rør godt mellom hver.

Bland bakepulver og muskat i melet og sikt inn vekselvis med frukt- og nøtteblandingen.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i røren. Hell røren i en stor eller to små godt smurte randformer (eller brødformer) og stek dem på nederste rille ved 150 °C i ca. 1½ time.

La kakene stå noen minutter i formen før den avkjøles på rist.

Whiskykaken egner seg godt for frysing, men holder seg veldig lenge i kjøleskapet (den blir bare bedre og bedre).

Tips:
Restene kan smuldres opp i stekes i smør i panne og serveres med iskrem.

Har du lyst på en annen kake finner du veldig mange oppskrifter her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her