UKENS KAKE: Med sommerens saftige gulrøtter og lekre blomster blir denne kaken uimotståelig

Ukens kake Grov gulrotkake

Med sommerens saftige gulrøtter og lekre blomster blir denne kaken uimotståelig

Og med grovt mel blir den riktig så sunn.

Du behøver selvsagt ikke pynte med spiselige blomster. Denne kaken står på egne bein smaksmessig, men om utseendet trenger å sprites opp kan en hjemmelaget gulrotchutney være saken. Den bidrar også med krydder som gir kaken ytterligere karakter.

Du finner oppskriften på gulrotchutney her

Men hakkede valnøtter er saltsagt også en veldig nærliggende løsning. 

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Skaff deg ukens kake-tips som e-post

Grov gulrotkake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

Bunn:
4 stk
2 ts
0.5 ts
1.25 dl
Osterkrem:
50 g
150 g

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.

Ha alle de tørre ingrediensene i røren og bland godt sammen. Vend til slutt forsiktig inn revet gulrot, grovhakkede valnøtter og olje.

Ha røren i en bakepapirkledd springform, ca 23 cm. Jevn ut overflaten med en slikkepott.

Stek gulrotkaken midt i ovnen ved 175 °C i ca 45 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Pisk kremost, smør, melis og vaniljesukker med en håndmikser til en luftig krem.

Montering: Del gulrotkaken i to og legg den ene bunnen på et kakefat. Smør på ca 1/3 del av ostekremen. Legg over den andre halvdelen og smør resten av ostekremen oppå kaken og rundt kantene.

Pynt gjerne med gulrotstrimler eller spiselige blomster.

Oppskriften er laget av Marit Røvang og var ett av finalebidragene i oppskriftskonkurransen #SunnereFestkake2018 i regi av Brodogkorn.no.

Du finner oppskriften på gulrotchutney her

Se våre andre oppskrifter på gulrotkake

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen