UKENS KAKE: Om blåbærsesongen sviktet i år, er bær fra fryseren supre i denne kaken

Ukens kake Blåbærmoussekake

(Anna_Shepulova)

Om blåbærsesongen sviktet i år, er bær fra fryseren supre i denne kaken

Tidenes kanskje tidligste bærsesong kom litt overrumplende på mange, og hvis du ikke rakk ut i skogen før de tørket inn, er det ingen grunn til å fortvile. Denne kakedrømmen kan fint oppfylles med kjøpebær eller om du fortsatt har bær i fryseren fra ifjor.

Om du velger de store blåbærene som nå finnes i alle butikker og året rundt, har de ofte mindre farge i fruktkjøttet, så da kan du få en lysere mousse. Smaken blir også litt mindre intens. Derfor kan du bruke blåbærsyltetøy, men da må du redusere sukkermengden noe, ellers blir kaken for søt. 

Dette er i utgangspunktet en lettere kake, særlig siden den har en veldig luftig mousse. Vær forberedt på at den får bein å gå på.

Se våre andre oppskrifter på moussekake

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Blåbærmoussekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Bunn:
Blåbærmousse:

Fremgangsmåte

Bunn:
Smuldre kjeksen fint. Bland godt med smeltet smør og sitronsaft. Klem massen i en kakeform på ca 24 cm og sett kaldt.

Du kan også steke den i 10 minutter ved 175 grader. Den må avkjøles før blåbærmoussen legges på.

Blåbærmousse:
Pisk eggehviten stiv.

Varm opp sukker og sitronsaft med 1 ss vann under omrøring til 117 grader. Ha i miksmasterbollen. Sett på miksmasteren på middels hastighet. Tilsett eggehviten i en tynn stråle mens miksmasteren kjører. Fortsett å piske til massen av avkjølt.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Lag pure av 250 gram av blåbærene. Resten brukes til pynt. Press pureen gjennom en sikt for å fjerne skall og frø. Mål opp 100 gram pure og ha i en kjele. Varm opp pureen, men den skal ikke koke, men bli varm nok til at gelatinen løser seg opp. Ha i resten av blåbærpureen (ca 100 gram).  

Brett pureen inn i den stivpiskete eggehviten. Bruk miksmasteren for å piske blandingen stiv. Pisk kremfløte stiv og brett denne forsiktig inn i blåbærmarengsen til jevn masse.

Fordel massen over bunnen og bruk en slikkepott for å glatte ut toppen. Sett kaldt (kjøleskap) et par timer.

Før servering pynt med friske blåbær og gjerne spiselige blomster.

Tips:
1 eggehvite veier 30 gram
1 gelatinplate veier 2 gram

Tips:
Eggehvite blir fortere stiv ved romtemperatur enn rett fra kjøleskapet. 

Se våre andre oppskrifter på moussekake

Her er det veldig mange oppskrifter på deilige kaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Anna_Shepulova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen