Blåbærmoussekake
Foto: Anna_Shepulova

Blåbærmoussekake

I denne moussekaken er det brukt en teknikk som heter italiensk marengs for maksimal luftighet. Smaken er det blåbærene som bidrar med.

Fremgangsmåte

Bunn:
Smuldre kjeksen fint. Bland godt med smeltet smør og sitronsaft. Klem massen i en kakeform på ca 24 cm og sett kaldt.

Du kan også steke den i 10 minutter ved 175 grader. Den må avkjøles før blåbærmoussen legges på.

Blåbærmousse:
Pisk eggehviten stiv.

Varm opp sukker og sitronsaft med 1 ss vann under omrøring til 117 grader. Ha i miksmasterbollen. Sett på miksmasteren på middels hastighet. Tilsett eggehviten i en tynn stråle mens miksmasteren kjører. Fortsett å piske til massen av avkjølt.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Lag pure av 250 gram av blåbærene. Resten brukes til pynt. Press pureen gjennom en sikt for å fjerne skall og frø. Mål opp 100 gram pure og ha i en kjele. Varm opp pureen, men den skal ikke koke, men bli varm nok til at gelatinen løser seg opp. Ha i resten av blåbærpureen (ca 100 gram).  

Brett pureen inn i den stivpiskete eggehviten. Bruk miksmasteren for å piske blandingen stiv. Pisk kremfløte stiv og brett denne forsiktig inn i blåbærmarengsen til jevn masse.

Fordel massen over bunnen og bruk en slikkepott for å glatte ut toppen. Sett kaldt (kjøleskap) et par timer.

Før servering pynt med friske blåbær og gjerne spiselige blomster.

Tips:
1 eggehvite veier 30 gram
1 gelatinplate veier 2 gram

Tips:
Eggehvite blir fortere stiv ved romtemperatur enn rett fra kjøleskapet. 

Se våre andre oppskrifter på moussekake

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her