Blåbærmoussekake
Foto: Anna_Shepulova

Blåbærmoussekake

I denne moussekaken er det brukt en teknikk som heter italiensk marengs for maksimal luftighet. Smaken er det blåbærene som bidrar med.

Fremgangsmåte

Bunn:
Smuldre kjeksen fint. Bland godt med smeltet smør og sitronsaft. Klem massen i en kakeform på ca 24 cm og sett kaldt.

Du kan også steke den i 10 minutter ved 175 grader. Den må avkjøles før blåbærmoussen legges på.

Blåbærmousse:
Pisk eggehviten stiv.

Varm opp sukker og sitronsaft med 1 ss vann under omrøring til 117 grader. Ha i miksmasterbollen. Sett på miksmasteren på middels hastighet. Tilsett eggehviten i en tynn stråle mens miksmasteren kjører. Fortsett å piske til massen av avkjølt.

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Lag pure av 250 gram av blåbærene. Resten brukes til pynt. Press pureen gjennom en sikt for å fjerne skall og frø. Mål opp 100 gram pure og ha i en kjele. Varm opp pureen, men den skal ikke koke, men bli varm nok til at gelatinen løser seg opp. Ha i resten av blåbærpureen (ca 100 gram).  

Brett pureen inn i den stivpiskete eggehviten. Bruk miksmasteren for å piske blandingen stiv. Pisk kremfløte stiv og brett denne forsiktig inn i blåbærmarengsen til jevn masse.

Fordel massen over bunnen og bruk en slikkepott for å glatte ut toppen. Sett kaldt (kjøleskap) et par timer.

Før servering pynt med friske blåbær og gjerne spiselige blomster.

Tips:
1 eggehvite veier 30 gram
1 gelatinplate veier 2 gram

Tips:
Eggehvite blir fortere stiv ved romtemperatur enn rett fra kjøleskapet. 

Se våre andre oppskrifter på moussekake

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Mini-Barca Velha til en brøkdel av prisen
+
Godbiter i pollisten

Mini-Barca Velha til en brøkdel av prisen

Druene som er brukt til denne vinen kunne like godt endt opp som Barca Velha. Det er godt at de ikke gjorde, for slik kan alle få en smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte
+
Ukens vin

De lager en herlig dolcetto som kan bli din nye favoritt fra Piemonte

Fersk dolcetto er som skapt for sesongens meny, og denne er et supert kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking Oslo 12. desember

Bli kjent med Sigurd Wongraven og hans viner

I 2010 lagde Satyricon-frontmann Sigurd Wongraven sin første vin. Hør ham fortelle hele historien om Wongraven Wines.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe
Dagens rett
Hvitløkssuppe - Sopa de ajo

Ta et spansk avbrekk med herlig hvitløkssuppe

Varm og smaksintens suppe er perfekt i mørketiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet
+
Klubb
Desemberutgaven av Apéritif magasin 2022

Mye spennende førjulslesning i siste utgave av magasinet

Nyåpnede Haidan i København, Bollingers pinot noir-champagner, Bolgheri, calvados, Posthallen Drinkhub og mye mer på desembermenyen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her