- Kjør kjeks, smør og kanel i kjøkkenmaskin. Trykk deigen ned i en liten springform, som har bakepapir i bunnen. Stek på 180 grader i 8 - 10 minutter. Avkjøl.
- Kle innsiden av kantene på formen med plastfilm (for å unngå metallsmak på kaken).
- Skill eggene, og bland eggeplommer med ost, rømme, sukker og sitronsaft. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Smak til med sitronen, kanskje trengs det litt mer, kanskje litt mindre.
- Stivpisk eggehvitene med en knivsodd salt (det gjør eggehviten stivere). Løs opp gelatinen (som har ligget noen minutter i bløt) i kokende vann.
- Hell en liten øse av osterøren opp i gelatinen, rør godt, og tilsett dette så igjen oppi resten av osterøren - under omrøring. På denne måten unngår du gelatinklumper i kaken.
- Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i røren. Hell alt oppi formen. Settes kaldt i minst to timer, helst mer.
- Geletopp:
Løs bløtlagt gelatin opp i kokende vann, tilsett saft. Settes kaldt til det begynner å bli stiv, helles forsiktig over den kalde kaken. Settes kaldt igjen til geleen har stivnet.
Tips:
Oppskriften kan godt dobles, og passer da til en stor springform (30 cm).
Tips:
Du kan godt bruke en annen type saft enn solbærsirup.
Tips:
Selv drikker jeg gjerne en god cognac til, men en sherry går også godt an. Lykke til, og god fornøyelse.