Ukens kake

Bjørnebæriskrem i kjeks

Sandwichiskremen lager du mye bedre selv
Foto: (SMarina)

Sandwichiskremen lager du mye bedre selv

Både kjeksen og iskremen er langt bedre enn kjøpeversjonen når du følger denne oppskriften.
20 Juni 2024 - 10:00

Det tar ikke lange tiden å lage verken iskremen eller iskjeksen selv. Har du iskremmaskin er det selvsagt bare snakk om minutter, men selv uten er det en forholdsvis smal sak. 

I hvert fall når du tenker over hvor godt det blir. 

Du kan selvsagt bruke kjeks fra butikken. Da er Gjende fra Sætre Kjeksfabrikk den som fungerer best selv om det da blir mye mindre porsjoner. 

Se våre andre oppskrifter på iskrem 

Bjørnebæriskrem i kjeks

Bjørnebæriskrem i kjeks

Fremgangsmåte

  1. Iskrem: Lag først saft av bjørnebærene, men ta av noen til pynt.
  2. Kok opp bær og 2 ss sukker.
  3. Press gjennom en sil slik at frøene og skallene ikke kommer med. 
  4. Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis.
  5. Kok opp melk, fløte og glukose i en kasserolle.
  6. Hell melkeblandingen i en tynn stråle i eggeblandingen mens miksmasteren går.
  7. Vend til slutt inn bjørnebærsaften.
  8. Hell i en innfrysningsboks og sett i fryseren 3-4 timer.
  9. Rør noen ganger for å unngå istapper. Eller bruk en iskremmaskin. 
  10. Kjeks: Smelt smøret.
  11. Bland de tørre ingrediensene.
  12. Pisk eggene med sukkeret.
  13. Bland inn avkjølt smeltet smør.
  14. Rør blandingen inn i melet.
  15. Rør godt til jevn fast masse.
  16. Ha evt i mer mel hvis deigen fortsatt er klissete etter 15 minutter.
  17. Kjevle ut og  bruk ønsket form (glass eller kopp for rund form, boks for firkantet form) til å trykke ut kjeksene.
  18. Hvis du ønsker mønster på toppen, er det nå du skal gjøre det.
  19. Legg kjeksene på bakepapir og stek ved 175 grader i 12 minutter til pent brune. Avkjøl.
  20. Servering: Ta iskremen ut av fryseboksen 10-15 minutter før bruk. Legg en skje med iskrem mellom to kjeks. Pynt fatet med friske bjørnebær.

Tips: Du kan fint erstatte bjørnebær med sesongens friske bær eller bær du har i fryseren.

Se våre andre oppskrifter på iskrem 

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her