UKENS KAKE: Slik baker du årets første rabarbrakake

Ukens kake Marengskake med rabarbra

(ValdisO)

Slik baker du årets første rabarbrakake

Har du rabarbra i hagen, er det bare å begynne å bruke den. Og har du ikke, finnes friskplukket rabarbra i fruktdisken.

Egendyrket rabarbra er en virkelig luksus, og det skjærer i hjertet hver gang jeg går forbi hager hvor rabarbraen ikke høstes. Det kan det jo fort bli en endring på hvis flere melder seg frivillig til å høste der hvor hageeier selv ikke er interessert. Eller planter rabarbra selv. Det er en svært hardfør og ganske nøysom plante som trives godt også i byens blomsterbed. Aller best (tykkeste stillker) blir den i rik matjord med god drenering. 

Les mer om rabarbra her

Her er flere oppskrifter med rabarbra

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Marengskake med rabarbra

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

1 stk
100 g
125 g
200 g
Rabarbra:
0.5 kg
100 g
Marengs:
2 ss
0.5 stk

Fremgangsmåte

Bunn:
Smelt smør og avkjøl lett. Skill to av eggene og hold av eggehvitene til marengsen. Pisk eggeplommer med det resterende hele egget med sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend inn smøret til slutt. Fyll deigen i en smurt kakeform på 22 cm. 

Rabarbra:
Vask, skrell og kutt rabarbra i biter. Bland med sukker og la stå i 10 minutter før du fordeler det over kakebunnen. 

Stek kaken i 40 minutter ved 200 grader. Ta den ut av ovnen, men ikke ut av formen.

Marengs:
Pisk eggehvitene stive med melis og bakepulver. Husk at både bolle og visp må være helt ren og fettfri. 

Fordel marengsen over kaken . Bruk gjerne en sprøyepose for ekstra effekt. 

Sett inn i ovnen igjen i ca 15 minutter til marengsen får gylne topper. Ta ut og avkjøl før du tar den ut av formen. 

Les mer om rabarbra her

Her er flere oppskrifter med rabarbra

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: ValdisO

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen