Ikke alle har lyst på dessert etter en helaften med lutefisk, rakefisk eller andre forsmaker på jul som vi unner oss nå i november.
Derfor er denne enkle, men geniale kombinasjonen av appelsin og fet krem toppet med krydder, honning, nøtter og kanskje noen kakesmuler, midt i blinken.
Se alt det andre søte du kan lage med appelsin
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Appelsin i krydderkrem
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skrell appelsinene. Få bort mest mulig av det hvite. Skjær kjøttet i skiver eller terninger.
Pisk sammen mascarpone, krydder og honning. Bland forsiktig inn appelsinbitene.
Fordel i serveringsskåler. Pynt med hakkete nøtter eller mandler.
Tips: Hvis du har god formkake til overs, kan den tørkes, knuses og blandes inn for ekstra krønsj.
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Apéritif
Foto: RistoArnaudov
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 Poeng
Richter Graacher Himmelreich Riesling Auslese 2018
Tyskland
Volum: 0.750 Pris: 252,90 Basisutvalget -
87 Poeng
Bacalhôa Moscatel de Setúbal 2016
Portugal
Volum: 0.750 Pris: 189,90 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
7 Fjell Vinter American Strong Ale
Norge
Volum: 0.330 Pris: 52,50 Bestillingsutvalget -
90 Poeng
Ch. Megyer Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2013
Ungarn
Volum: 0.500 Pris: 284,00 Basisutvalget