Ukens vin
Dette er høstens kanskje morsomste vin

Dette er høstens kanskje morsomste vin

I hvert fall blir jeg veldig glad bare ved tanken på hvor god den er. Og prisen er helt super.
Aase E. Jacobsen
06 November 2016 - 13:26

Dom. Graveirette Ju de Vie 2015 er en veldig innsmigrende og myk vin med stor saftighet, god bærkarakter og lett jordlig preg. En vin det er umulig å ikke like og som passer like perfekt til en burger eller pastarett som til vinkosen. Rett og slett deilig. 

Livets saft intet mindre

Også navnet på vinen beskriver smaksopplevelsen godt. Ju de vie betyr rett oversatt livets saft. Hva mer kan du forlange?

Vinen som kommer fra det sørlige Rhône, skiller seg imidlertid ut fra andre viner fra dette området på flere måter. Først og fremst ved at den har like mye merlot og marselan som grenache som er dominerende drue i dette området. Vingården Dom. Graveirette ligger et steinkast øst for selveste Châteauneuf-du-pape som er grenachehøyborg nummer en. Jordsmonnet på eiendommen er ikke så ulikt siden det har en miks av sand og leire ispedd rullesteiner.

Biodynamisk sertifisert

Fra vinmarken.

Den er dessuten Demeter-sertifisert, altså laget i henhold til biodynamiske prinsipper, noe som ikke er så vanlig blant de rimeligste vinene fra dette området. Men det er bare et spørsmål om tid før det endrer seg – heldigvis. Julien Mus som er mannen bak denne vinen står som et godt symbol for utviklingen. Han jobbet nemlig lenge for et større kooperativ i området før han startet opp for seg selv og i stadig mer naturlig retning inntil han fikk Demeter-sertifiseringen fra 2015-årgangen.   

Julien Mus.

 

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her