Ukens vin
Dette er høstens kanskje morsomste vin

Dette er høstens kanskje morsomste vin

I hvert fall blir jeg veldig glad bare ved tanken på hvor god den er. Og prisen er helt super.
Aase E. Jacobsen
06 November 2016 - 12:26

Dom. Graveirette Ju de Vie 2015 er en veldig innsmigrende og myk vin med stor saftighet, god bærkarakter og lett jordlig preg. En vin det er umulig å ikke like og som passer like perfekt til en burger eller pastarett som til vinkosen. Rett og slett deilig. 

Livets saft intet mindre

Også navnet på vinen beskriver smaksopplevelsen godt. Ju de vie betyr rett oversatt livets saft. Hva mer kan du forlange?

Vinen som kommer fra det sørlige Rhône, skiller seg imidlertid ut fra andre viner fra dette området på flere måter. Først og fremst ved at den har like mye merlot og marselan som grenache som er dominerende drue i dette området. Vingården Dom. Graveirette ligger et steinkast øst for selveste Châteauneuf-du-pape som er grenachehøyborg nummer en. Jordsmonnet på eiendommen er ikke så ulikt siden det har en miks av sand og leire ispedd rullesteiner.

Biodynamisk sertifisert

Fra vinmarken.

Den er dessuten Demeter-sertifisert, altså laget i henhold til biodynamiske prinsipper, noe som ikke er så vanlig blant de rimeligste vinene fra dette området. Men det er bare et spørsmål om tid før det endrer seg – heldigvis. Julien Mus som er mannen bak denne vinen står som et godt symbol for utviklingen. Han jobbet nemlig lenge for et større kooperativ i området før han startet opp for seg selv og i stadig mer naturlig retning inntil han fikk Demeter-sertifiseringen fra 2015-årgangen.   

Julien Mus.

 

 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her