Ukens vin
Prøv dette knallkjøpet fra Piemonte

Prøv dette knallkjøpet fra Piemonte

Vi simpelthen elsker rødvin fra Piemonte. Denne har det som skal til for å bli en ny darling.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2015 - 12:38

Langrosso 2013 er ifølge «innsideinformasjon» også skapt med nordmenns ustoppelige Piemonte-tørst for øyet.

Kombinasjonen av fruktig barbera og aromatisk nebbiolo har potensial til å bli en suksessformel. I hvert fall når prisen er så riktig som her. Og kun en tier mer enn storselgere som Vajra Langhe Rosso (primært dolcetto) og Asinoi Barbera d’Asti (ren barbera), men enda mer av alt.

Veldig god matvin

Tilskuddet av nebbiolo gir også vinen en behagelig tørrhet fra tanninene i ettersmaken. Noe som gjør den til en god matvin.

Produsenten er Pelassa, en typisk vingård i Roero som er mest kjent som leverandør av «nebbiolo d’alba docg», «langhe nebbiolo doc» eller «roero docg», men som ikke har noen virkelig kjente vinmarker eller landsbyer slik som de langt mer berømte naboene i sørøst.

Det finnes imidlertid ett unntak. Men det er en annen historie.

Valmaggiore er det nærmeste du kommer et cru i Roero 

Les mer om Roeros viner

Årsaken er nok at nebbiolo herfra generelt ikke kan konkurrere med barolo eller barbaresco i kraft.

Men Roero har like fullt en lang og interessant historie

Jordsmonnet er her mer på den sandholdige siden hvilket gir en lettere nebbiolostil. Men likevel ikke uten en viss lagringsevne. Spesielt når druene kommer fra parseller med innslag av leirjord.

Denne snart 11 år gamle magnumen har holdt seg veldig godt

Pelassa Sot 2011 er imidlertid perfekt å nytes nå (men tåler fint noen år til). En deilig og myk vin med god syrlighet og fint krydderpreg. Og med slike priser kan man nyte nebbiolo også midt i uka eller uten noen spesiell anledning. Vinen er alene en god unnskyldning.

Pappa Mario med sønnene Daniele og Davide i vinkjelleren.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her