UKENS VIN: Knallkjøp til maifesten
Ukens vin

Knallkjøp til maifesten

Hvit bordeaux med struktur til en rimelig penge er ikke hverdagskost. Men det kan det bli med denne vinen som også gjør rent bord til festmaten.

Grand Bateau Bordeaux Blanc 2016 er en lekkerbisken med nydelig syrlig og passe sødmefylt frukt, med blomster og en liten touch av eik. Den er som skapt til festlige lag hvor mange forskjellige retter står på menyen. Den tar både fett, krydder og stekeskorpe uten problem. Den har dessuten veldig balansert alkohol, 12,5 prosent, hvilket gjør at den fungerer veldig godt å nytes i sola, på terrassen eller i hagen.

Bak dette lille vidunderet som for øvrig er på plass i 60 polutsalg, står et ganske så berømt bordeauxslott, Ch. Beychevelle, et 4. cru-slott i St. Julien i den opprinnelige 1855-klassifiseringen.

Her kan du lese mer om St. Julien 

Hvitvinen har den samme båten, nærmest et norrønt vikingskip, som har gjort Beychevelle så lett gjenkjennelig.

Grand Bateau som også finnes i en rød utgave, men ikke i Norge, er et samarbeid mellom Beychevelle og søsterselskapet Maison Barrière som begge eies av Grands Millésimes de France Castel – et stort fransk vinkonsern. Vinmakeren er den samme som på Beychevelle, Pierre Blanc, men kildene til druene er anonymisert.

Om du går på polet for å kjøpe den, vil du muligens støte på vinen i 2015-årgang. Det er altså ingen forkleinelse på noen måte, 2016 er bare enda friskere. 

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Grand Bateau Blanc 2018

Produsent:
Barrière
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
189,00 kr
Varenummer:
7339901
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen