UKENS VIN: Seks år gammel rødvin til knallpris
Ukens vin

Seks år gammel rødvin til knallpris

Denne portugisiske rødvinen er ferdigmodnet, men langt fra ferdig, og koster bare 140 kroner.

Monte da Penha 2010 byr på god saftighet, god mykhet men også fine tanniner. En super matvin til januarmenyens magrere retter, eller når du bare vil ha et glass rødvin i sofakroken.

Til å være så rimelig er den overraskende velmodnet. Seks år er gått siden den var i produsentens kjeller. Det kunne bare vært mulig med en vin fra en av Portugals utkanter. Portalegre er en slik som fortsatt har masse god vin å by på, og til utrolig gode priser, men som aldri helt slår an på toppen av salgsstatistikken.

Etter min mening skyldes det nok at området fortsatt er en bakevje og ikke er truffet av trenden med å lage stadig søtere viner, som preger en del av de andre volumorienterte delene av landet. Og godt er det, for da dukker perler som dette opp fra intet. Viner som er klassiske i stilen med lite bruk av ny eik, eller eik overhodet. Ofte brukes det tradisjonelle lagares, sementtankene, til gjæring. Så ikke i dette tilfellet, for Monte da Penha er gjæret og modnet i ståltanker, bortsett fra 30 prosent som har vært innom fransk eik.

Denne produsenten fra Portalegre kommer med en ny vin i basis senere denne uka

Monte da Penha holder til ganske høyt i Portalegre- og Alentejo-landskapet, ved 450-550 m.o.h. og det er høyden  som gjør at man oppnår god friskhet i vinene i denne ellers så solfylte delen av Portugal.

Les mer om Alentejos utfordringer og muligheter

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Monte da Penha Tinto 2013

Produsent:
Monte da Penha
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Alentejo
Pris:
170,00 kr
Varenummer:
6820001
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen