I dag er det selveste vaffeldagen. Server dem til frokost, lunsj, middag og dessert. Her har du oppskriftene

De beste vaffeloppskriftene

(Bilde: Julia_Sudnitskaya)

I dag er det selveste vaffeldagen. Server dem til frokost, lunsj, middag og dessert. Her har du oppskriftene

Vafler er utrolig enkelt og alltid populært. De egner seg både til søtt og salt pålegg. Prøv den av disse ni oppskriftene.

Vafler er en eldgammel oppfinnelse. De eldste vaffeljernene skal være fra 1300-tallet, mens dagens form - altså det rutete mønsteret - stammer fra 1869 da en viss Cornelius Swarthout tok patent på det. Navnet vaffel stammer fra tysk for bivokskake (wabe) som nettopp beskriver dette mønsteret. 

Mens de fleste forbinder vafler med en søt smaksopplevelse, servert med syltetøy, brunost, honning, sukker eller sirup, erstatter vafler brødskiver i mange deler av landet. Aller mest kjent er nok vaffel med pølse fra Moss, en tradisjon som skal ha oppstått på grunn av pølseboden gikk tom for lomper. Men nord i landet serveres vafler like gjerne med lammerull, hvitost og kaviar som brunost eller gomme. 

Selv om mange synes det høres rart ut, er det bare å tenke på hvordan russerne nyter sin kaviar, nemlig på blinis, små lapper av bokhvete med rømme og løk. Eller pannekaker som kan ha både søtt og salt fyll

Vaffeljernet kan også brukes til andre ting enn vaffelrøre.

På de neste sidene finner du ni velsmakende og lettlagete vaffeloppskrifter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen