Drikke
Varm drink som tar knekken på influensa

Varm drink som tar knekken på influensa

Jag forkjølelse og influensa på dør med denne oppskriften på en brennhet hjertevarmer med antiseptisk virkning i vinterkulden.
Redaksjonen
31 Januar 2014 - 12:00

Vinteren er her for fullt med iskalde dager, en vind som går gjennom marg og ben, og dystre mørke netter.

Hver høst og vinter herjer influensaen med oss, og i år har den tatt en stygg vending og blitt til noe skikkelig svineri, så alle gode råd bør prøves for å holde den på avstand.

Hvorfor ikke prøve denne ukens hete lekkerbisken som sprer varme helt ut i hårrøttene og som i tillegg har en helsebringende effekt?

Flere varme drinker

Etter å ha snufset meg igjennom de første dagene med forkjølelse, hadde jeg lyst på noe som varmet skikkelig og som kunne ta rotta på elendigheten.

Svaret var forbausende enkelt og ikke minst utrolig godt, for med en sterk og krydret ingefærte tilsatt deilige fruktlikører fikk kroppen gitt klar beskjed om at forkjølelsen var uønsket.

Les mer om kaffe og te

Frisk ingefær har blitt benyttet som et naturlegemiddel i uminnelige tider, og selv om du kan finne ingefærte på pose i enkelte butikker er det mye enklere og ikke minst sunnere å bruke frisk ingefær og brygge din egen te

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig er den gratis. Hver fredag får du som abonnerer den rett i innboksen din.

Influensadreperen

Influensadreperen

Fremgangsmåte

Du kan finne ingefærte på pose i butikken, men den aller beste ingefærteen brygger du enkelt selv.

Skrell ca 2 cm fersk ingefær (skallet er tynt så du kan skrape det av med kanten av en teskje). Kutt ingefæren opp i tynne skiver og ha dem i en liten forvarmet kjele, hell på kokende vann og la trekke i ca fem minutter.

Ha fersken- og aprikoslikøren i et varmebestandig glass eller en kopp og sil over den varme ingefærteen.

Ha en god skive frisk ingefær i glasset og en båt fersken på kanten.

Flere varme drinker

Tips: Dersom det ikke blir søtt nok kan du tilsette litt honning til teen. Dersom du ønsker en smak av vanlig te, kan du trekke ingefæren sammen med en vanlig tepose.

Ingefær har en antiseptisk virkning, og er flott i forkjølelsessesongen.

Råvarer:

Sendt inn av Maxxium

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her