Drikke
Varm drink som tar knekken på influensa

Varm drink som tar knekken på influensa

Jag forkjølelse og influensa på dør med denne oppskriften på en brennhet hjertevarmer med antiseptisk virkning i vinterkulden.
Redaksjonen
31 Januar 2014 - 12:00

Vinteren er her for fullt med iskalde dager, en vind som går gjennom marg og ben, og dystre mørke netter.

Hver høst og vinter herjer influensaen med oss, og i år har den tatt en stygg vending og blitt til noe skikkelig svineri, så alle gode råd bør prøves for å holde den på avstand.

Hvorfor ikke prøve denne ukens hete lekkerbisken som sprer varme helt ut i hårrøttene og som i tillegg har en helsebringende effekt?

Flere varme drinker

Etter å ha snufset meg igjennom de første dagene med forkjølelse, hadde jeg lyst på noe som varmet skikkelig og som kunne ta rotta på elendigheten.

Svaret var forbausende enkelt og ikke minst utrolig godt, for med en sterk og krydret ingefærte tilsatt deilige fruktlikører fikk kroppen gitt klar beskjed om at forkjølelsen var uønsket.

Les mer om kaffe og te

Frisk ingefær har blitt benyttet som et naturlegemiddel i uminnelige tider, og selv om du kan finne ingefærte på pose i enkelte butikker er det mye enklere og ikke minst sunnere å bruke frisk ingefær og brygge din egen te

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender. Les mer om det lengre ned på siden.

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig er den gratis. Hver fredag får du som abonnerer den rett i innboksen din.

Influensadreperen

Influensadreperen

Fremgangsmåte

Du kan finne ingefærte på pose i butikken, men den aller beste ingefærteen brygger du enkelt selv.

Skrell ca 2 cm fersk ingefær (skallet er tynt så du kan skrape det av med kanten av en teskje). Kutt ingefæren opp i tynne skiver og ha dem i en liten forvarmet kjele, hell på kokende vann og la trekke i ca fem minutter.

Ha fersken- og aprikoslikøren i et varmebestandig glass eller en kopp og sil over den varme ingefærteen.

Ha en god skive frisk ingefær i glasset og en båt fersken på kanten.

Flere varme drinker

Tips: Dersom det ikke blir søtt nok kan du tilsette litt honning til teen. Dersom du ønsker en smak av vanlig te, kan du trekke ingefæren sammen med en vanlig tepose.

Ingefær har en antiseptisk virkning, og er flott i forkjølelsessesongen.

Råvarer:

Sendt inn av Maxxium

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her