Varm drink som tar knekken på influensa

Varm drink som tar knekken på influensa

Jag forkjølelse og influensa på dør med denne oppskriften på en brennhet hjertevarmer med antiseptisk virkning i vinterkulden.

Vinteren er her for fullt med iskalde dager, en vind som går gjennom marg og ben, og dystre mørke netter.

Hver høst og vinter herjer influensaen med oss, og i år har den tatt en stygg vending og blitt til noe skikkelig svineri, så alle gode råd bør prøves for å holde den på avstand.

Hvorfor ikke prøve denne ukens hete lekkerbisken som sprer varme helt ut i hårrøttene og som i tillegg har en helsebringende effekt?

Flere varme drinker

Etter å ha snufset meg igjennom de første dagene med forkjølelse, hadde jeg lyst på noe som varmet skikkelig og som kunne ta rotta på elendigheten.

Svaret var forbausende enkelt og ikke minst utrolig godt, for med en sterk og krydret ingefærte tilsatt deilige fruktlikører fikk kroppen gitt klar beskjed om at forkjølelsen var uønsket.

Les mer om kaffe og te

Frisk ingefær har blitt benyttet som et naturlegemiddel i uminnelige tider, og selv om du kan finne ingefærte på pose i enkelte butikker er det mye enklere og ikke minst sunnere å bruke frisk ingefær og brygge din egen te

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt  ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender . Les mer om det lengre ned på siden.

Nå kan du gratis få  Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Influensadreperen

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 cl Bols Peach (ferskenlikør)
2.4 dl
kopp ingefærte

Fremgangsmåte

Du kan finne ingefærte på pose i butikken, men den aller beste ingefærteen brygger du enkelt selv.

Skrell ca 2 cm fersk ingefær (skallet er tynt så du kan skrape det av med kanten av en teskje). Kutt ingefæren opp i tynne skiver og ha dem i en liten forvarmet kjele, hell på kokende vann og la trekke i ca fem minutter.

Ha fersken- og aprikoslikøren i et varmebestandig glass eller en kopp og sil over den varme ingefærteen.

Ha en god skive frisk ingefær i glasset og en båt fersken på kanten.

Flere varme drinker

Tips: Dersom det ikke blir søtt nok kan du tilsette litt honning til teen. Dersom du ønsker en smak av vanlig te, kan du trekke ingefæren sammen med en vanlig tepose.

Ingefær har en antiseptisk virkning, og er flott i forkjølelsessesongen.

Råvarer:

Sendt inn av

Foto: Stockxpert

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Er du allerede registrert, logger du deg inn  her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig er den gratis. Hver fredag får du som  abonnerer  den rett i innboksen din.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen