Dagens rett
Varm suppe og kanadiske blåbærpannekaker
Foto: (jenifoto)

Varm suppe og kanadiske blåbærpannekaker

Det er lov til å skeie ut litt av og til, og i dag serverer vi deilige pannekaker med friske bær etter suppen.
27 August 2010 - 01:00

Suppe og pannekaker er for mange synonymer, men med disse lekre blåbærpannekakene er det fristende å rett og slett hoppe rett til desserten i dag.

Her finner du flere deilige pannekakeoppskrifter

 

Blomkål - og potetsuppe

Blomkål - og potetsuppe

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær poteter, løk og hvitløk i biter. Fres det i smør i en kjele uten at det tar farge. 
  2. Bryt blomkålen i buketter, men legg noe til side for topping.
  3. Toppingen stekes i smør eller grilles og holdes varm. 
  4. Hell på buljong eller kraft og tilsett blomkålen i kjelen.
  5. La den koke under lokk slik at den blir myk, ca. 10 minutter. 
  6. Miks suppen glatt ved evt å la den gå i en blender eller food processor.
  7. Rør i osten og la den smelte.
  8. Smak til med salt og pepper. 
  9. Hell suppen opp i boller og pynt med stekt/grillet blomkål og et dryss med paprika ved servering.
  Tips: Denne suppen kan du godt lage helt vegetarisk ved å benytte grønnsakskraft/buljong.

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kanadiske blåbærpannekaker

Kanadiske blåbærpannekaker

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggene lett. Bland sammen alt det tørre og tilsett eggene, smeltet smør og melk.
  2. Rør godt sammen til du har en glatt røre og la stå i noen minutter.
  3. Hell en øse røre i stekepanna på middels varme og slipp 6-7 blåbær på hver pannekake. Stek dem i litt smør til de er gylne på begge sider og gjenta til du har brukt opp all røren.
  4. Serveres rykende varme med friske blåbær og selvfølgelig lønnesirup.

Gode pannekakeoppskrfiter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her