Ukens drink

Gin Rickey

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk
Foto: (Anne Valeur)

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk

Men perfekt blir den først når råvarene er av beste sort.
12 August 2022 - 12:00

Utvalget av gin i Norge er nå så bredt og godt, at det skal godt gjøres å ende opp med en gin som ikke klarer brasene i denne drinken. 

Og siden den er valgt ut som favoritt av en av landets fremste ginmestere, Stig Bareksten, er det all grunn til å velge hans egen gin, Bareksten Botanical Gin, til denne drinken.

Velg riktig lime
Men selv en så solid gin trenger drahjelp av de to andre støttespillerne i denne oppskriften, nemlig lime og soda. Lime er nok den største utfordringen, all den tid du ikke vet hvor god saften er før den er presset. Et tips er å velge lime som gir lett etter når du klemmer på dem. Er de steinharde, er de med stor sannsynlighet ikke søte nok til en drink som denne. For her får den ikke hjelp av sukker til å maskere eventuelle bittertoner, all den tid dette er en helt tørr drink. For godt sodavann skal også være uten sukker (i motsetning til tonic).

Samspillet mellom god gin, moden lime med naturlig sødme og soda med fine bobler, er det som gjør Gin Rickey til verdens tørreste, enkleste, men altså også forholdsvis kompliserte drink. 

Den gamle obersten
Den er kalt opp etter Joe Rickey, en demokratisk lobbyist og oberst som opererte i Washington DC på slutten av 1800-tallet og som er blitt legendarisk siden han aldri drakk sin bourbon som alle andre, altså straight eller med is, men tilsatte litt lime og soda. En Rickey var altså opprinnelig med bourbon, men har utviklet seg videre til også å nytes med gin. Den gamle oberst hadde nok aldri trodd at hans litt sære preferanse skulle bli trendy - i en tid hvor skinny drinker er populært. 

Møt Stig Bareksten
Er du interessert i å diskutere gin og gode drinker med Stig Bareksten, har du nå mulighet til det på Nedre Foss den 6. september på en helt unik middag 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her