Ukens drink

Gin Rickey

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk
Foto: (Anne Valeur)

Verdens enkleste drink er også helt tørr, leskende og frisk

Men perfekt blir den først når råvarene er av beste sort.
12 August 2022 - 12:00

Utvalget av gin i Norge er nå så bredt og godt, at det skal godt gjøres å ende opp med en gin som ikke klarer brasene i denne drinken. 

Og siden den er valgt ut som favoritt av en av landets fremste ginmestere, Stig Bareksten, er det all grunn til å velge hans egen gin, Bareksten Botanical Gin, til denne drinken.

Velg riktig lime
Men selv en så solid gin trenger drahjelp av de to andre støttespillerne i denne oppskriften, nemlig lime og soda. Lime er nok den største utfordringen, all den tid du ikke vet hvor god saften er før den er presset. Et tips er å velge lime som gir lett etter når du klemmer på dem. Er de steinharde, er de med stor sannsynlighet ikke søte nok til en drink som denne. For her får den ikke hjelp av sukker til å maskere eventuelle bittertoner, all den tid dette er en helt tørr drink. For godt sodavann skal også være uten sukker (i motsetning til tonic).

Samspillet mellom god gin, moden lime med naturlig sødme og soda med fine bobler, er det som gjør Gin Rickey til verdens tørreste, enkleste, men altså også forholdsvis kompliserte drink. 

Den gamle obersten
Den er kalt opp etter Joe Rickey, en demokratisk lobbyist og oberst som opererte i Washington DC på slutten av 1800-tallet og som er blitt legendarisk siden han aldri drakk sin bourbon som alle andre, altså straight eller med is, men tilsatte litt lime og soda. En Rickey var altså opprinnelig med bourbon, men har utviklet seg videre til også å nytes med gin. Den gamle oberst hadde nok aldri trodd at hans litt sære preferanse skulle bli trendy - i en tid hvor skinny drinker er populært. 

Møt Stig Bareksten
Er du interessert i å diskutere gin og gode drinker med Stig Bareksten, har du nå mulighet til det på Nedre Foss den 6. september på en helt unik middag 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her