Verdens mest populære kake

Verdens mest populære kake

Dette er en vri på Oreokake som er kanskje verdens aller mest populære kakeoppskrift.

Oreokjeks er den mest solgte kjeksen i USA, og Oreocake er et av de mest søkte ordene på Google når det kommer til kaker.

Noe alle liker

Det sies at det er jenter som liker Oreokjeksen best og derfor passer denne kaken perfekt til en venninnekveld. Men kaken har jeg selv i flere år laget både til kvinner og menn, og min erfaring er at den er like populær hos alle, også barn.

Prøv også denne oppskriften

Denne uken har jeg laget en vri på denne populære kaken, nemlig som dessert og som porsjonsbiter. Til disse har jeg brukt en «mini cheese cake pan» med 12 små runde former med uttakbare bunner slik man har på terteformer. Slike former kan kjøpes i velassorterte kjøkkenforretninger.

Desserten er myk, enkel og fristende. Server den kald eller frosset som iskake.

TIPS:  Har du ikke en slik form med porsjonsbiter? Fordoble oppskriften og lag den som kake i stedet. Da passer den i en form a 22-24 cm.  Se flere kokketips

Oreodessert

Antall porsjoner

9

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Bunn
50 g
Krem
160 g

Fremgangsmåte

Bunn:
Finhakk oreokjeksen og ha i smeltet smør. For at dessertene skal bli like er det viktig at alle kjeksene får like bunner. Dette gjør du ved å måle opp 15 g kjeksmasse i en muffinsform på ei gramvekt. Legg massen i hver form og trykk den pent ned med tommelen. Sett i kjøleskap.
 
Krem:
Miks philadelphiaost og melis i en bolle og rør dette til en fin masse. Ikke glem å sikte melisen når du har dette oppi. Hvis du ikke sikter melisen får du klumper i massen.
 

Pisk fløten til krem og bland dette forsiktig i massen.

Ta nå ut 2-3 toppede spiseskjeer krem til senere. Sett dette i kjøleskap.

Ha den finhakkede kjeksen i massen og rør forsiktig.

Ha alt i en sprøytepose og sprøyt kremen oppi formene.

Legg til slutt en palettkniv på formen og dra palettkniven bortover slik at alle dessertene får en rett overkant. Sett dette i fryseren 4-6 timer.

Servering:
1 pakke mini Oreos
 

Dytt forsiktig ut bunnen i hver form og desserten vil bevege seg oppover. Ta alle ut og sett dem på et fat.

Ha kremen du satte bort i en sprøytepose med stjernetip. Sprøyt på topper på hver dessert og pynt med en mini oreokjeks.

TIPS: Har du ikke en slik form med porsjonsbiter: Fordoble oppskriften og lag den som kake i stedet. Da passer den i en form a 22-24 cm.
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen