Drikke
Vinkurs 11. september - Smak Burgunds elegante viner

Vinkurs 11. september - Smak Burgunds elegante viner

La deg forføre av Burgunds makeløse viner fra flott chablis, via Chassagne-Montrachet til de lekreste røde burgundere sammen med en av verdens store vinstjerner.
Redaksjonen
02 April 2013 - 23:00

Dette får du smake: 11 eksepsjonelle viner fra Burgund og USA
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Véronique Drouhin-Boss, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 11. september 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 545,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 01.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Få førstehånds tips om nye kurs

Burgunds eleganse

Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens aller beste vinområder.

I 1880 etablerte den 22 år gamle Joseph Drouhin sitt eget vinhus i Beaune med et mål å lage viner av ypperste kvalitet som kunne bære hans navn.

I den kalde og mørke kjelleren, som en gang tilhørte Kongen av Frankrike og Hertugen av Burgund, modner Grand- og Premier Cru-viner på fat.

Eiendommen som er nesten 70 hektar er plantet med pinot noir- og chardonnay-druer og regnes som en av de mest betydningsfulle Premier og Grand Crus i Côte de Beaune, Côte de Nuits.

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Véronique Drouhin-Boss, som er både eier og vinmaker ved Joseph Drouhin.

Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Burgunds eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie. Du får også smake en helt spesiell og sjelden vin fra deres vinmarker i Oregon i USA under kurset.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Drouhin">Les mer om Joseph Drouhin her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 Hvitviner:

 • Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 2010, ca kr 299,90 (ikke tilgjengelig i Norge)

 • Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Marquis de Laguiche 2010, ca kr 379,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Rødviner:

 • Domaine Drouhin Oregon Pinot Noir Cuvèe Laurène 2009, ca kr 300,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Kvalitet siden 1513

Etter at Joseph Drouhin etablerte seg i Beaune i 1880, ble han etterfulgt av sin sønn Maurice som kjøpte opp de beste parsellene i områder som Clos des Mouches og Clos de Vougeot.

Men det var Robert Drouhin som etter sin overtagelse av familiebedriften i 1957 sikret huset sin stjernestatus, ikke minst gjennom sin satsing på vinmarker i Chablis.

Huset har vært toneangivende i sin vinmaking i Burgund, med blant annet å være de første som kuttet ut bruk av plantevernmidler og de hadde den første kvinnelinge ønologen.

I dag har Joseph Drouhin 73 hektar med vinmarker fordelt over hele Burgund, deriblant noen av de mest berømte parsellene i verden slik som Clos des Mouches, Montrachet Marquis de Laguiche, Musigny, Clos de Vougeot og Corton-Charlemagne.

Joseph Drouhin er en av Burgunds aller ypperste produsenter og er verdenskjent for å være kompromissløs i sine krav til kvalitet og dedikasjon til tradisjonell Burgund-stil.

Det er fjerde generasjon Drouhin, Philippe, Véronique, Laurent og Frédéric, som fører familiens arv videre i dag.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her