Dato og tid: Onsdag 11. september 2013, kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo
Avbestillingsfrist: 01.09.13 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
• Få førstehånds tips om nye kurs
Burgunds eleganse
Burgund regnes ikke uten grunn som ett av verdens aller beste vinområder.
I 1880 etablerte den 22 år gamle Joseph Drouhin sitt eget vinhus i Beaune med et mål å lage viner av ypperste kvalitet som kunne bære hans navn.
I den kalde og mørke kjelleren, som en gang tilhørte Kongen av Frankrike og Hertugen av Burgund, modner Grand- og Premier Cru-viner på fat.
Eiendommen som er nesten 70 hektar er plantet med pinot noir- og chardonnay-druer og regnes som en av de mest betydningsfulle Premier og Grand Crus i Côte de Beaune, Côte de Nuits.
Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Véronique Drouhin-Boss , som er både eier og vinmaker ved Joseph Drouhin .
Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Burgunds eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie. Du får også smake en helt spesiell og sjelden vin fra deres vinmarker i Oregon i USA under kurset.
Foredraget holdes på engelsk.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Drouhin"> Les mer om Joseph Drouhin her
Disse vinene får du smake denne kvelden:Hvitviner:
• Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 2010, ca kr 299,90 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Joseph Drouhin Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot Marquis de Laguiche 2010, ca kr 379,- (ikke tilgjengelig i Norge) Rødviner:
• Domaine Drouhin Oregon Pinot Noir Cuvèe Laurène 2009, ca kr 300,- (ikke tilgjengelig i Norge)
•
Joseph Drouhin Clos des Mouches 1er Cru 2011 (48336)
- i 2010-årgang
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene |
Kvalitet siden 1513
Etter at Joseph Drouhin etablerte seg i Beaune i 1880, ble han etterfulgt av sin sønn Maurice som kjøpte opp de beste parsellene i områder som Clos des Mouches og Clos de Vougeot.
Men det var Robert Drouhin som etter sin overtagelse av familiebedriften i 1957 sikret huset sin stjernestatus, ikke minst gjennom sin satsing på vinmarker i Chablis.
Huset har vært toneangivende i sin vinmaking i Burgund, med blant annet å være de første som kuttet ut bruk av plantevernmidler og de hadde den første kvinnelinge ønologen.
I dag har Joseph Drouhin 73 hektar med vinmarker fordelt over hele Burgund, deriblant noen av de mest berømte parsellene i verden slik som Clos des Mouches, Montrachet Marquis de Laguiche, Musigny, Clos de Vougeot og Corton-Charlemagne.
Joseph Drouhin er en av Burgunds aller ypperste produsenter og er verdenskjent for å være kompromissløs i sine krav til kvalitet og dedikasjon til tradisjonell Burgund-stil.
Det er fjerde generasjon Drouhin, Philippe, Véronique, Laurent og Frédéric, som fører familiens arv videre i dag.