Drikke
Vinkurs 22. april - Smak Rioja på sitt beste - Kansellert

Vinkurs 22. april - Smak Rioja på sitt beste - Kansellert

Opplev spansk lidenskap på sitt ypperste i det vi smaker elegante viner fra to av Riojas mest berømte vinhus, La Rioja Alta og Marqués de Vitoria.
Redaksjonen
09 Mars 2013 - 15:44

Grunnet for få deltakere er dette arrangementet dessverre kansellert

Dette får du smake: 11 unike viner fra La Rioja Alta og Marqués de Vitoria
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Fransisco Corpas (La Rioja Alta) og Javier Perez Bernal (Marqués de Vitoria)
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Mandag 22. april 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 14.04.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Få førstehånds tips om nye kurs

Riojas enestående viner fra to ledende vinhus

Spanias fyrige viner får det til å bruse hett i årene på de fleste av oss, og ingen mer så enn Riojas elegante viner.

Det er ikke for ingenting at Rioja regnes som et av verdens aller beste vinområder.

Mandag 22. april får vi besøk fra ikke mindre enn to av de eldste og mest velrenommerte vinhusene i Rioja, La Rioja Alta og Marqués de Vitoria

Gjennom ikke mindre enn 11 enestående viner får du selv oppleve Riojas vinstiler og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="RiojaAlta">Les mer om vinhusene her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 La Rioja Alta:

 • Lagar de Cervera Albariño 2011 (7588)

 • Viña Ardanza Reserva 2001 (3534)

 Marques de Vitoria:

 • Campillo Reserva 2006 (93236) 

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

La Rioja Alta - eldst i Rioja

Allerede i 1890 etablerte La Rioja Alta seg som et av de aller første vinhusene i Rioja, da fem baskiske vinbønder gikk sammen om å lage kvalitetsvin med fransk tilsnitt.

Det tok ikke lang tid før huset fikk et godt ord på seg, og i dag er La Rioja Alta verdenskjent for sine elegante rødviner.

La Rioja Alta har i dag sitt hovedsete, bodegaen, i byen Haro. De eier også bodegaene Torre de Oña i Rioja, Lagar de Fornelos i Rias Baixas og Áster i Ribera del Duero.

I Rioja er det ikke vanlig at de store bodegaene eier egne vinmarker, men La Rioja Alta har 300 hektar vinmark for å sikre at druene holder absolutt høyeste kvalitet og for å ha kontroll med alle deler av prosessen.

I tillegg kjøper de druer gjennom langsiktige avtaler med druedyrkere. For å oppnå best mulig kvalitet på druene, tillater La Rioja Alta et utbytte på kun 36,5 hl/ha på sine vinmarker, noe som ligger betraktelig under Riojas lovbestemte maksimalgrense.

Meld deg på ovenfor

Marqués de Vitoria – en stjerne fra Alavesa

Vinhusets navn er hentet fra sub-regionens hovedstad Vitoria, og denne eiendommen er en av regionens fremste representanter.

Rioja er fremdeles kjent som et sted hvor man forventer å finne tradisjonelle viner men denne bodegaen går stadig nye veier.

Deler av eiendommens totale 58 hektar er idag ferd med å bli gjort om til økologisk dyrkning.

Selve vineriet til Marqués de Vitoria er topp moderne og dette er viktig for å holde på regional karakter og renhet og som gir fruktige, friske viner med klar adresse fra Alavesa.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her