Vinsmaking 23. august i Oslo - Smak frisk og deilig Chablis

Når sommerferien er over skal du få være med oss på en smakfull vinkveld med Chablis i fokus. Og vi blir garantert ikke alene, for disse vinene har erfaringsmessig enorm interesse blant vinglade nordmenn. Hele åtte viner blir du servert denne augustkvelde
Redaksjonen
23 Juni 2004 - 15:32

Moreau-familien har fremstilt god chablis i området siden 1814. Først eide familien bare noen få hektar, men i 1965 ble Domaine Moreau etablert med eierinteresser i alle Chablis-appellasjonene. I dag er det sjette generasjon Moreau som driver firmaet. Eiendommen omfatter 120 hektar vinmark med nivå opptil 1.cru, og Moreau har nå også fått tilbakeført 4 hektar Grand Cru-mark som tidligere var utleid.

Louis Moreau er trofast mot lange tradisjoner når han produserer sine viner. Druene høstes for hånd og sorteres nøye, druer som ikke er "sunne og friske" sorteres bort og kastes.

Grand Cru
Domaine Louis Moreau disponerer 14,7 ha av Grand Cru vinmarken Vaudésir som totalt er på knappe 46 hektar. De berømte Grand Cru-markene ligger sørvestvendt på høyre side av elven Serein som renner gjennom den pittoreske byen Chablis. Denne beliggenheten gir vinmarkene maksimal utnyttelse av sol og varme. Vaudésir-marken ligger mellom Les Preuses og Valmur. Det er, nest etter Les Clos, områdets største Grand Cru-mark.

Clos des Hospices ligger som en enklave i Grand Cru-marken Les Clos. Den har ble kjøpt av Louis Moreaus bestefar på Hospices de Chablis i 1904 og har siden den gang vært i familiens eie. Clos des Hospices er liten vinmark, den er på mindre enn en hektar. I dag er det kun to produsenter som har vinmark her, Louis Moreau og hans fetter, Christian.

Les mer om Louis Moreau og deres vinproduksjon her.

Hele åtte utgaver av Moreaus viner fra Chablis blir deg til del, og du får faktisk smake vin fra alle Chablis' kvalitetsnivåer. Med andre ord; en svært god anledning til å finne dine egne favoritter.
 

Følgende åtte viner skal smakes:
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.

Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
w Chablis Cedre Doré 2003
(ikke i salg på polet. Anslått pris er kr. 155,00)
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
w Chablis 1.er Cru Vaillons 2002
(ikke i salg på polet. Anslått pris er kr. 220,00)
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
 
Laget av: 100% Chardonnay.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.

Smakingen er nå avholdt

Tid: 23. august 2004 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Kurset varer til ca. kl. 21:30

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 230804. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 19.08.04 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her