Vinterens grønnsaker smaker fortsatt godt

Purre erstatter asparges

 

Purre med enkel hollandaise

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
Enkel estragon-hollandaise

Fremgangsmåte

Rens purrene og del hver av dem i tre like kubber. Kok kubbene knapt møre i lettsaltet vann, ca. 5 minutter.

Visp sammen eggeplommene, sett bollen i vannbad og visp til det tykner.

Visp inn det smeltede smøret litt etter litt mens det fortsatt er varmt. Visp kraftig så sausen tykner.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og rør inn estragon.

La purrekubbene renne godt av, legg dem opp på varme tallerkener og hell sausen over.

Flere gode grønnsaksretter finner du her

Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Esten Borgos

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen