Denne retten er vegansk. Aller viktigst er at den smaker godt, er nærmest umulig å mislykkes med og koster svært lite.
Denne retten er vegansk. Aller viktigst er at den smaker godt, er nærmest umulig å mislykkes med og koster svært lite.
Jordskokksuppe er lys og delikat. Med blåskjell i blir den en vinner.
Pakker du inn torsken i parmaskinke og serverer pannestekte poteter ved siden av kan du bare glede deg.
Når du lager kalkunbrystet slik som i denne oppskriften kan du glede deg til resultatet. Alle rundt bordet vil juble.
En salat med julesmaker fungerer i hele den kalde tiden.
Hvitløkskrutonger er perfekt å ha på toppen av supper og salater. Og en fin måte å bruke opp gammel brød. Ha alltid en boks på kjlkkenbenken.
Her får spisskål spille hovedrollen i en setting med andre nordiske råvarer som tyttebær og einerbær.
Det er på tide at alle skjønner at også honningbakte gulrøtter, hvit asparges, rosenkål og purreløk trives over glødende kull.
Du må prøve denne lett lagde rette med ragu - altså saus/gryte - med tomater og andelever - og gjerne litt sopp om du har. Det smaker himmelsk.
Dette er en annen måte å tilberede biff på på grillen. Til og med grønnsakene skal grilles. Du bruker bare en halvtime på lage den.
I denne retten er det tre råvarer som gjør jobben, nypoteter, mild løk og en lekker rødkittost. Topp som kveldskos eller vegetarmiddag.
Denne klassiske chilenske salaten er perfekt til empanadas.
Når silda marineres som her for deretter å paneres i grovt rugmel, sprøstekes og legges inni et hamburgerbrød med en god klatt rømme, ja, da blir den uimotståelig.
Et festmåltid trenger litt planlegging. Det trenger du imidlertid ikke med fryst skavet reinsdyrkjøtt, reinskav eller finnbiff, som finnes i de fleste butikker.