Hvitløkskrutonger er perfekt å ha på toppen av supper og salater. Og en fin måte å bruke opp gammel brød. Ha alltid en boks på kjlkkenbenken.
Hvitløkskrutonger er perfekt å ha på toppen av supper og salater. Og en fin måte å bruke opp gammel brød. Ha alltid en boks på kjlkkenbenken.
Her får spisskål spille hovedrollen i en setting med andre nordiske råvarer som tyttebær og einerbær.
Det er på tide at alle skjønner at også honningbakte gulrøtter, hvit asparges, rosenkål og purreløk trives over glødende kull.
Du må prøve denne lett lagde rette med ragu - altså saus/gryte - med tomater og andelever - og gjerne litt sopp om du har. Det smaker himmelsk.
Dette er en annen måte å tilberede biff på på grillen. Til og med grønnsakene skal grilles. Du bruker bare en halvtime på lage den.
I denne retten er det tre råvarer som gjør jobben, nypoteter, mild løk og en lekker rødkittost. Topp som kveldskos eller vegetarmiddag.
Denne klassiske chilenske salaten er perfekt til empanadas.
Når silda marineres som her for deretter å paneres i grovt rugmel, sprøstekes og legges inni et hamburgerbrød med en god klatt rømme, ja, da blir den uimotståelig.
Et festmåltid trenger litt planlegging. Det trenger du imidlertid ikke med fryst skavet reinsdyrkjøtt, reinskav eller finnbiff, som finnes i de fleste butikker.
Blåskjell og rødvin er ikke det første man tenker på, men siden rødvin inngår i denne oppskriften som vi har fått fra Delicatessen, er det også fullt mulig å servere rødvin til retten.
Torsk er en av våre aller beste delikatesser som også er svært velvillig på kjøkkenet. Det gjelder også når det kommer til drikkefølge for den trives med så vel hvitvin som rødvin, og ikke minst øl.
Lager du sprøstekte kalkunstrips med smak av taco, har du alt det en rett trenger for å tilfredsstille behovet for kos og avslappet middagstemning. Urtedressingen gjør susen.
Disse rødbetebollene er et fullgodt middagsalternativ for den som ikke vil spise kjøtt eller fisk. Vegetarmat som enkelt kan bli vegansk.