- Forberedelser:
Pensle reinsdyrfiletene med 2 ss rapsolje og krydre med salt og pepper. - Del jordskokkene og potetene i to, eller i grove biter hvis de er store. Vend jordskokker og poteter i 2 ss rapsolje og legg dem i en pakke av aluminiumsfolie. Topp med smør, valnøtter, salt og pepper.
- Ved grillen:
Sett aluminiumspakken med grønnsakene på indirekte varme på grillen. La stå til både potetetene og jordskokkene er møre. Dette tar ca 40 minutter. - Grill reinsdyrfiletene på direkte varme til de er gyllne. Flytt over på indirekte varme og la ligge til de har en kjernetemperatur på 56 grader. La kjøttet hvile i 5 minutter før servering.
- Servering:
Skjær kjøttet i fingertykke skiver og server sammen med jordskokkene og potetene. Bruk valnøttsmøret som ligger i bunnen av aluminiumsfolien som saus. Topp med friske bjørnebær.
Tips:
Pynt gjerne retten med spirer eller friske urter for ekstra farge og smak.
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs