Asparges, grønne bønner og spekeskinke
Apéritif

Asparges, grønne bønner og spekeskinke

Lag knasende deilige asparges med grønne bønner og spekeskinke som smårett eller til middag. Her har du en den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Riv skallet av appelsinen i tynne strimler. Kok opp 1 dl vann med 1/2 dl sukker. Ha oppi appelsinstrimlene. La trekke i 5 minutter. Avkjøl og ta ut appelsinstrimlene. La dryppe av.

Trim bønnene og kok dem sammen med aspargestoppene raskt i lettsaltet vann og avkjøl dem i iskaldt vann. La dryppe av.

Mos eggeplommene med parmesan og olje og smør dette på spekeskinkeskivene. Legg en aspargestopp og en bønne på hver og rull sammen. 

Legg to ruller på hver tallerken med litt appelsinskall på toppen. 

Tips:
Denne snacken kan selvsagt serveres fra et større fat. 

La deg friste til å prøve en ny oppskrift med asparges

Lær alt om asparges

Her er rettene du skal lage til tapasbordet

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne langveisfarende musserende vinen i toppklasse er som skapt for norske maifester
+
Ukens vin

Denne langveisfarende musserende vinen i toppklasse er som skapt for norske maifester

Den finnes i 132 butikker – i tide til 17. mai, men kan også bestilles til senere anledninger. For den er vel verd å vente på. Fra samme sted kommer en annen enda mer prisgunstig boblevin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende
Dagens rett
Ekte rømmegrøt

Hvis du er usikker på hvordan du lager rømmegrøt, finner du svaret her sammen med tips til å gjøre den ekstra spennende

Prøv ikke å lage den med lettrømme - det blir ikke det samme. Om du synes rømmegrøt er mektig, server den i veldig små porsjoner slik de gjør på Maaemo til stor begeistring hos de mange utenlandske gjestene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 27. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Start sommeren med de nydeligste champagner til eksklusive råvarer

Så Stock er det denne kvelden duket for bobler i ypperste klasse fra Champagne Louis Roederer, Champagne Valentin Leflaive og André Clouet satt til lekre retter som er disse edle dråper verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du waldorfsalat
Guide
3 oppskrifter på waldorfsalat

Slik lager du waldorfsalat

Det mest klassiske følget til nyttårskalkunen av alle er waldorfsalat. Her får du tre forskjellige oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Grønnsaksuppe er både fyldig, velsmakende og lettlaget
Dagens rett
Kremet grønnsaksuppe med blomkål

Grønnsaksuppe er både fyldig, velsmakende og lettlaget

Denne oppskriften er like super dagen før dagen som på selve dagen - om det skulle bli litt kaldt og hustrig utover kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Med nydelig norsk bringebærvin til blir pavlova-kaken bedre enn noen gang

Bringebærlandet som holder til i Drøbak, produserer kortreist bringebærvin. Akkurat det du trenger til sommerdesserten eller en annerledes aperitiff.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her