Bacalao à Lagareiro - klippfisk med bakt hvitløk og knuste poteter
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Bacalao à Lagareiro - klippfisk med bakt hvitløk og knuste poteter

Prøv denne tradisjonelle portugisiske klippfiskretten med knuste poteter og grønnsaker.

Fremgangsmåte

  1. Vann ut klippfisken i 1-2 døgn.
  2. Bytt vann underveis.
  3. Legg klippfisken på et brett, hell over halvparten av olivenoljen og toppe bitene med hvitløksfedd og laurbærblad. 
  4. Sett brettet i ovnen på 220 grader i 15-20 minutter. 
  5. Øs over litt olivenolje underveis så den holder seg saftig og får en fin farge. 
  6. Knuste poteter: Koke småpoteter med skall i 10 minutter. 
  7. Hell av vannet og bak dem ferdig i ovn eller på grillen.
  8. Varm olje i en panne og stek sjalottløken myk, vend inn potetene og noen av de bakte hvitløksfeddene.
  9. Klem potetene med stekespaden slik at de knuses og tar opp den gode smaken. Smak til med salt og pepper.
  10. Frest spinat: Skjær sjalottløk og chili i strimler. Fres dem i olivenolje en panne. 
  11. Tilsett spinat og salt og fres i 40 sekunder.
  12. Dryss over litt sitron, revet ingefær og litt hakket koriander. 

Se alt det andre du kan lage av klippfisk

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Omelett kan også serveres i burgerbrød
Dagens rett

Omelett kan også serveres i burgerbrød

Omelett er alltid lettlaget, men prøv å servere den som burger, og bli overbevist.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her