Bakt butternut-gresskar
Foto: Jon Marius Nilsson

Bakt butternut-gresskar

Gresskar er fantastisk godt å bake i ovnen. Pass på å velge et matgresskar til retten.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 grader.

Del gresskar i båter på langs og drypp over olivenolje. Vend litt på båtene slik at alle snittflatene får olje på seg.

Gni deretter gresskarbåtene med litt smør.

Dryss over hakket frisk timian, salt (gjerne flaksalt) og nykvernet pepper.

Bak gresskarbåtene i ovnen i 45-50 minutter eller til de er møre og har fått en lekker farge.

Serveres umiddelbart som tilbehør til annen middag eller som en selvstendig rett.

Gresskar er mer enn bare pynt

Fristende gresskaroppskrifter

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 10 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen