Bakt Ishavsrøye med sennepslokk
Foto: Tom Haga

Bakt Ishavsrøye med sennepslokk

Fremgangsmåte

Fres presset hvitløk i olivenolje, tilsett fløte og sennep og kok dette opp.
Trekk kasserollen til side, og rør inn egget.
Rør inn basilikum når massen er litt avkjølt.
Smør blandingen på Ishavsrøyefiletene og bak dem i ovnen på 200 grader i ca 3 minutter, avhengig av tykkelsen på filetene.
Server med mandel-blomkålkrem, tournerte agurker og en kjøttsjy.

Mandel-blomkålkrem:
Kok blomkål, melk og fløte sammen til blomkålbukettene er møre.
Tilsett moste poteter, og rør dette sammen til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.

Tournerte agurker:
Agurkstavene freses lett i godt smør og noen dråper vann. Smak til med salt og nykvernet hvit pepper.

Kjøttsjy:
Fres løken i olivenolje til den blir blank, og tilsett god oksekraft og kyllingkraft.
Kok inn til ca 4 dl.
Dersom sausen må jevnes, bruk maizennamel. Sausen skal ikke være for tykk.
Pisk inn usaltet smør og smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen