Bakt tørrfisk med chiliaioli
Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Bakt tørrfisk med chiliaioli

Nå får du tørrfisk i gryteklar utgave. Dermed bør vi bruke denne fantastiske råvaren oftere. Som i denne retten der fisken får følge av mye godt tilbehør.

Fremgangsmåte

Finhakk chili og hvitløk. Hvis du ønsker det ekstra sterkt, kan du ha med frøene, fjern dem ellers.

Bland chili, hvitløk og olivenolje, smak til med salt og pepper.

Pensle fisken med chilioljen og bak i ovn på 200 grader i ca 5 minutter.

Chiliaioli:
Pisk eggeplommer godt sammen med dijonsennep og finhakket hvitløk.

Pisk kraftig mens du sper med olivenolje først dråpevis og siden litt etter litt til du oppnår en majoneslignende konsistens.

Smak aiolien til med finhakket chili, sitronsaft, salt og pepper.

Den bakte tørrfisken smaker ekstra godt på en seng av salat med aiolien ved siden av.

Les om den fantastiske historien til den tørkete torsken

Og ikke minst om hvor gale italienerne er etter stoccafisso

Men alle tørrfiskelskeres venn Halvor Hansen har gjort noe med det, og hans gryteklare tørrfisk er i en butikks frysedisk nærere deg enn du aner.

Les mer om tørrfisk og Halvors Tradisjonsfisk her

Se våre andre oppskrifter med klippfisk 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her