Bao bun med ribbe
Apéritif

Bao bun med ribbe

Ribba smaker nesten bedre dagen derpå når den blir glasert i deilige asiatiske smaker og pakket inn i myke bao buns. Serverer du dette til dine gjester høster du garantert masse skryt.

Fremgangsmåte

Bao buns:
Bland alle de tørre ingrediensene i bollen til en kjøkkenmaskin. Tilsett olje og vann. Bruk en deigkrok, og bland ingrediensene sammen ved medium hastighet til du har en jevn og myk deig, ca 10 minutter.

Når deigen er myk og jevn, ta den ut av bollen og elt deigen litt for hånd, og form den til en ball. Plasser deigen i en ren bakebolle og la heve på et varmt sted i 60-90 minutter til deigen har dobblet i størrelse.

Når deigen har hevet til dobbel størrelse, dytt deigen tilbake, og kna deigen for hånd i ca 5 minutter for å få ut eventuelle luftbobler.

Kjevle så ut deigen på en melet overflate til den er ca 1 cm tykk. Pensle overflaten av deigen med litt rapsolje og bruk en rund 8cm kakeutstikker til å stikke ut sirkler av deigen. Plasser på små stykker av bakepapir. Jeg bruker muffinsformer som jeg kjevler ut. Samle restene av deigen, og gjenta prosessen.

Brett så sirklene til halvmåner og kjevle forsiktig over så de blir flate. Ha bao buns med bakepapir over på et stekebrett, dekk med et rent kjøkkenhåndkle, og la etterheve i 30 minutter til de begynner å heve igjen.

Fyll en dampkjele med vann og damp bao buns i 10-12 minutter i flere omganger. Server straks med ribbefyll som du lager mens bao buns etterhever.

Glasert svineribbe:
Stek ribbeskivene i en stekepanne med rapsolje over høy varme til de er gyllene. Bland sammen de restrerende ingrediensene i en liten bolle, og smak til med salt og pepper. Når ribba er gyllen, hell over glazen og stek videre til blandingen har redusert og ribba er mørk og klissete, ca 6 minutter. Skru varmen helt ned og la stå til du er klar til å servere. 

Server varme bao buns med glasert svineribbe, grovhakket koriander, vårløkstrimler, finhakket peanøtter og svor. 

Tips:
Hjemmelagede bao buns er en tidkrevende prosess. Doble eller triple gjerne oppskriften og frys bao du ikke bruker. Disse varmer du opp igjen ved å dampe dem i ca 5 minutter. Du kan også finne bao buns i frysedisken på asiatiske supermarkeder. Da heter de som regel Gua Bao. 

På Plah har de servert dampboller en god stund

Og her er forklaringen på den verdensomspennende hypen

Her finner du flere oppskrifter som viser hvordan du bruker opp rester av julematen

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her