Biff med grillet asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Foto: EyeEm Mobile GmbH

Biff med grillet asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Prøv denne biffretten med grillet eller pannestekt asparges, østersopp, mandelpotetpuré og soppsaus, til helgekosen.

Fremgangsmåte

  1. Mandelpotetpuré: Skrell og kok potetene i usaltet (viktig!) vann. Sil av vannet, og damp dem tørre.
  2. Mos potetene, tilsett melk og smør og rør godt. Smak til med salt og pepper.
  3. Grillet eller pannestekt asparges og østerssopp: Skrell den nederste delen av aspargesen.
  4. Skjær østerssoppen i skiver.
  5. Vend asparges og østerssopp i litt olje, og krydre med salt og pepper.
  6. Stek på middels god varme i en grillpanne, i en alu-form eller direkte på grillen.
  7. Biff: Del kjøttet i like store biffer og krydre dem med salt og pepper. Grill eller stek på sterk varme.
  8. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.
  9. Server biff med asparges, sopp og potetpure.

Tips: Om asparges er ute av sesong, er brokkolini eller aspargesbønner veldig gode alternativ. 

Lær mer om hvordan du skal tilberede biffkjøtt her 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her