Biff med grov sennep og appelsinsaus
Foto: I_rinka

Biff med grov sennep og appelsinsaus

Syrlige og søte elementer er et perfekt tilbehør til biff. Når gulrøttene kokes i appelsinsausen blir de også ekstra søte og syrlige.

Fremgangsmåte

  1. Krydre biffen med salt og pepper.
  2. Stek den i litt olje på sterk varme til det begynner å piple på oversiden.
  3. Snu biffen og stek den videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  4. Da er biffen medium. Ha på sennep. La hvile mens du lager sausen.
  5. Appelsinsaus: Bland appelsinjuice med maizenna i et glass med lokk. Rist godt. Hell blandingen i en dyp stekepanne eller kjele og kok opp.
  6. Ha i gulrøtter samt løk kuttet i tynne skiver og kok til appelsinjuicen har sauskonsistens og gulrøttene er myke.
  7. Ta ut gulrøttene og smak til sausen med salt og pepper.
  8. Ha sausen en blender og kjør til jevn masse om du ønsker det, men det er ikke nødvendig.
  9. Del potetene i fire og stek i smør i pannen til pent brune.
  10. Legg biffen på en tallerken med poteter rundt. Få med den gode appelsinsausen og dryss til slutt over hakket timian. 

Tips: Ta biffen ut i god tid før du skal steke den for å få best resultat, og la biffen hvile like lenge som du stekte den før du serverer den. Dermed sikrer du at den ikke blir tørr.

Her finner du mage deilige retter med biff

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her