Biffgryte med grønnsaker
Aperitif

Biffgryte med grønnsaker

En deilig gryterett med masse grønnsaker som denne er rask å lage. Lag en ekstra porsjon så har du til senere.

Fremgangsmåte

  1. Brun først kjøttet i olje, gjerne i flere omganger slik at kjelen eller pannen ikke blir avkjølt når kjøttet kommer oppi. Legg til side. 
  2. Stek løken til den er myk sammen med timian og dryss på litt salt og pepper.
  3. Kok alle grønnsakene bortsett fra ertene, i så lite vann som mulig, gjerne et par sorter av gangen til de knapt er møre. Ta dem opp etter hvert.
  4. Hell grønnsaksvannet på kjøttet og løken og ta det trekke på kokepunktet til kjøttet er mørt - 20-30 min.
  5. Tilsett så grønnsakene bortsett fra (de tinte) ertene. Kok opp, tilsett ertene og la trekke noen minutter til.
  6. Server gryten rykende varm med fersk grov gjærbakst og smør. Pynt med frisk kjørvel. 

Tips:
Om du ønsker en tykkere saus i stedet for sjy, tilsetter du buljong, sukkerkulør og maisennajevner.

Her finner mange andre gryteretter du kan lage

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her