Blåskjell med pesto
Eksportutvalget for fisk

Blåskjell med pesto

Dette er en måte å lage en blåskjellrett på som du garantert vil gjenta.

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene i kaldt vann, og skrap løs eventuelle byssustråder og rur fra skjellene.
 
Kontroller at alle skjellene er lukket. Knips på de skjellene som er åpne, dersom de ikke lukker seg er de døde og skal kastes.
 
Finhakk sjalottløken og fres den i smør i en kjele til den er blank. Ha i hvitvinen og la koke opp før du har i blåskjellene.
 
Damp skjellene under lokk på sterk varme i 3--4 min til de åpner seg. Rist på kokekaret av og til så skjellene blir jevnt dampet.
 
Kast skjell som ikke har åpnet seg. Rens ut skjellmaten og legg den tilbake i halve skjell.

Kjør basilikumblad, pinjekjerner, hvitløk og parmesan i foodprosessor til en fin pasta. Spe med olje til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Fordel pestoen over skjellene og server dem nylagde sammen med godt brød, og gjerne hjemmelaget pommes frites eller disse gode potetrettene .

Tips: Blåskjell skal alltid serveres nylagde, men de tåler å stå i kjøleskap fra den dagen til den neste. Pesto kan lages i god tid, den er holdbar i minst 1 uke i kjøleskap.
 
Du kan også lage pesto av bladpersille, koriander eller ruccola.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 114.90 kr Bestillingsutvalget
    79 POENG
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av vinene fra denne produsenten
+
Ukens vin

Vi får ikke nok av vinene fra denne produsenten

Barbera fra denne produsenten er den tredje mest solgte, og nå er enda en kommet inn i basishylla.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kraftpakker fra Rheingaus bratte(ste) vinmarker
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-kraftpakker fra Rheingaus bratte(ste) vinmarker

Assmanshausen i Rheingau er mest kjent for sine røde viner, av spätburgunder eller pinot noir. Forklaringen ligger i vinmarkene – men også hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til rakfisk
Tester
Drikke til rakfisk

Dette drikker du til rakfisk

Om du foretrekker rakfisken mild eller svært moden, finnes det alltid passende drikkefølger. Her får du tipsene du trenger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lasagne kan fint lages uten pasta - og denne er også uten kjøtt
Dagens rett
Grønnsakslasagne uten pasta

Lasagne kan fint lages uten pasta - og denne er også uten kjøtt

I dag serveres lasagne uten de tradisjonelle lasagneplatene. En ren vegetarrett med andre ord. Med den gode smaken i behold.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tre gull, to sølv og en bronse til norsk øl

I European Beer Challenge ble det medaljer til to norske bryggerier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her