Blåskjellpasta

Fremgangsmåte

Kok opp vinen og damp blåskjellene til de åpner seg (ca. 3 - 4 minutter). Hell av kraften i en bolle og ta ut innmaten av blåskjellene. Ta oljen i en kjele og brun chili og hvitløk lett. Hell på kraften og la dette koke inn til det halve. Ha deretter i fløten og la dette koke opp, ha så i persillen, jevn sausen med maisena dersom dette er nødvendig. Kok opp pastaen og ha denne i en stor bolle. Ha blåskjellene i sausen. Hell sausen over pastaen og strø litt parmesan på toppen. Serveres med godt brød til.

Sendt inn av Espen Dale Jensen

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 239.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En omelett med mye godt i er alltid populært
Dagens rett

En omelett med mye godt i er alltid populært

Middagsretter som nærmest lager seg selv mens du gjør andre ting - det er nettopp en slik oppskrift vi gir deg denne mandagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her