Blåskjellsaute med stekt steinbit
Foto: Norsk Sjømatråd

Blåskjellsaute med stekt steinbit

Denne retten med det beste fra havet må du prøve. Steinbit og blåskjell er en herlig kombinasjon.

Fremgangsmåte

  1. Steinbit:
    Skjær steinbitfileten i fire. Varm olje og smør i en panne og stek fisken på begge sider.  Smak til med salt og pepper og hold varm.
  2. Blåskjellsaute:
    Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du kakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  3. Finhakk løk, hvitløk og chili, og skjær gulrot, purre og fennikel i terninger. Varm olivenolje i en gryte. Surr løk, hvitløk, gulrot, purre og fennikel i olivenolje til løken er myk.
  4. Tilsett hvitvinen og kok opp. La koke i noen minutter. Legg en rist over og hell blåskjellene på toppen.
  5. Legg på lokk og skru opp varmen. La koke i noen minutter til blåskjellene har åpnet seg. Ta blåskjellene ut av skjellene og hold varme.
  6. Tilsett matfløte i kraften og kok inn noen minutter.
  7. Del opp paprikaen i fire og fjern frøene og stilken. Dypp paprikabåtene i kokende vann i 20 sekunder. Avkjøl i kaldt vann og dra av skinnet. Skjær i terninger.
  8. Gjør det samme med brokkoli delt opp i små buketter.
  9. Tilsett paprika, brokkoli og blåskjell i sausen.
  10. Servering:
    Fordel sausen i tallerkener og legg steinbiten på toppen. Pynt med friske urter. Server gjerne ris eller poteter ved siden av.

Se alle våre andre fristende retter med steinbit

Her finner du mange deilige retter med bblåskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her