Blekksprut med appelsinjuice og olivenolje

Blekksprut med appelsinjuice og olivenolje

Ingredienser

blekksprut
olje
rødvin
småløk
2-3 kanelstenger
5-6 nellikspiker
salt
kummin

appelsin
grønn pepper
sukker

appelsinskall

Fremgangsmåte

Skjær blekksprutarmene i passe biter. Fres i olje ved lav temperatur til de er møre, ca 45 minutter. Hell over rødvin, la småkoke i 10 minutter. Tilsett småløk, 2-3 kanelstenger, 5-6 nellikspiker, salt og kummin. Klem over saften av 1 appelsin. Hell på mer olivenolje og rødvin (totalt 3-4 kopper pr kilo blekksprut), dryss over knust grønn pepper samt en klype sukker. La småkoke i 30 minutter uten lokk. Ikke rør i gryta bare rist den et par ganger i løpet av denne tiden. Tilsett finrevet appelsinskall mot slutten.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv
Ukens kake

Til denne kaken trenger du ikke ovn - den baker seg selv

En ekstra luftig ostekake med deilig smak av appelsin vil skinne på kakebordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her