Kok blomkålhodet så vidt mørt i lettsaltet vann (ca ½ ss pr liter vann).
Lag hvit saus ved å smelte smør, røre inn mel og spe med melk.
Kok opp og smak til med salt og pepper og rør til slutt inn revet ost og evt. hakket kruspersille og gressløk.
Legg blomkålhodet på et fat. Stek baconstrimlene. Hell over rykende varm saus og dryss på bacon og kruspersille.
Server gjerne nykokte poteter eller godt brød til.
Tips: Du kan gjerne bytte ut baconet med 200 g reker. Eller å riste hakkede nøtter i pannen slik at de får en lett brentkarakter, det er et godt alternativ til bacon.
Les om blomkål og se herlige oppskrifter her
Fristende grønnsaksretter finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev