Brasiliansk klippfiskgryte
Foto: donstock

Brasiliansk klippfiskgryte

Fremgangsmåte

NB Best resultat oppnås med skikkelig godt utvannet klippfisk, 3-4 døgn! Og husk, velg A-kvalitet eller det beste butikken kan by på, det lønner seg!

Del fisken i serveringsstykker. Kok opp en liter usaltet vann og la fisken trekke i ca 15 minutter. Hell tomatene i et dørslag og la saften renne av. Fjern eventuelle stilkfester. Hakk tomatene. Varm olivenolje og maisolje i en stor kjele. Surr løk, tomater og hvitløk i 5 minutter og tilsett 5 dl kokekraft, laurbærblad og tomatpuré. Kok til det tykner, da tilsettes kokosmelk. La sausen småkoke litt til og tilsett koriander. Legg i fisken og la den bli gjennomvarm (ca 5-8 minutter). Server med kokt ris og brød.

Tips:
Du kan selvsagt bruke fersk eller lettsaltet torsk i stedet. 

Se våre andre oppskrifter med klippfisk

 Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her