Breiflabb med soyasjysaus, braisert hjertesalat og knuste nypoteter
Foto: Per Alfsen, EFF

Breiflabb med soyasjysaus, braisert hjertesalat og knuste nypoteter

Hvis dette ikke blir godt vet vi ikke hva vi skal servere deg

Fremgangsmåte

Del breiflabben opp i porsjonsbiter a 150 g. Stek gylne på hver side i stekepanne. Etterstek i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Hold varm.

Braisert hjertesalat:
Fres hvitløk og sjalottløk i olivenoljen ved middels varme til den er blank og myk. Tilsett stangsellerien og fres i ytterligere 3-4 minutter.

Hell på hvitvin og kok inn til en tredel før du tilsetter tomatjuice og laurbærblad. Kok opp og legg salatbåtene oppi.

La salaten trekke i 10 minutter ved svak varme. Ta opp laurbærbladet. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dryss over persille.

Knuste poteter:
Kok hvitløksfeddene sammen med potetene (skal ikke skrelles) til de er møre. Hell av vannet.

Tilsett smør og olje og knus potetene med en gaffel. De skal være grovt knust. Smak til med godt salt samt grovkvernet pepper.

Soyasjysaus:
Smelt smøret ved svak varme. Avkjøl en smule. Hell det forsiktig over i en bolle slik at ikke melkeproteinene (det hvite bunnfallet) kommer med.

Hell det tilbake i en kjele og varm opp forsiktig til det blir nøttebrunt. Tilsett løken og fres til den er myk. Tilsett soyasaus, varm opp og ha i sitronsaft samt urter. Server.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her