Breiflabb med soyasjysaus, braisert hjertesalat og knuste nypoteter
Foto: Per Alfsen, EFF

Breiflabb med soyasjysaus, braisert hjertesalat og knuste nypoteter

Hvis dette ikke blir godt vet vi ikke hva vi skal servere deg

Fremgangsmåte

Del breiflabben opp i porsjonsbiter a 150 g. Stek gylne på hver side i stekepanne. Etterstek i ovnen ved 180 grader i 5 minutter. Hold varm.

Braisert hjertesalat:
Fres hvitløk og sjalottløk i olivenoljen ved middels varme til den er blank og myk. Tilsett stangsellerien og fres i ytterligere 3-4 minutter.

Hell på hvitvin og kok inn til en tredel før du tilsetter tomatjuice og laurbærblad. Kok opp og legg salatbåtene oppi.

La salaten trekke i 10 minutter ved svak varme. Ta opp laurbærbladet. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Dryss over persille.

Knuste poteter:
Kok hvitløksfeddene sammen med potetene (skal ikke skrelles) til de er møre. Hell av vannet.

Tilsett smør og olje og knus potetene med en gaffel. De skal være grovt knust. Smak til med godt salt samt grovkvernet pepper.

Soyasjysaus:
Smelt smøret ved svak varme. Avkjøl en smule. Hell det forsiktig over i en bolle slik at ikke melkeproteinene (det hvite bunnfallet) kommer med.

Hell det tilbake i en kjele og varm opp forsiktig til det blir nøttebrunt. Tilsett løken og fres til den er myk. Tilsett soyasaus, varm opp og ha i sitronsaft samt urter. Server.

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her