Breiflabbsalat
Aperitif

Breiflabbsalat

Lag en deilig salat med breiflabb der grønnsakene er med på gi ekstra smak.

Fremgangsmåte

  1. Stek gjerne et helt stykke breiflabbfilet i stekepanne med smør eller olje. 
  2. Ha litt god varme i starten så du får fin bruning.
  3. Sett ned varmen og stek videre til fileten så vidt er gjennomstekt, dryss litt salt og pepper over.
  4. La hvile litt før du skjærer den i skiver.
  5. Eller skjær fileten i serveringsstykker, dryss litt salt og pepper over og stek den i smør eller olje.
  6. Gjør klar grønnsakene og blansjer dem: kok raskt i lettsaltet vann, til fortsatt sprø.
  7. Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak den til med salt og pepper. 
  8. Anrett grønnsakene og eggene på et fat. Dryss over basilikum og drypp over dressing.
  9. Legg stykker med stekt breiflabb på til slutt.

Tips: I stedet for artisjokker, kan du bruke lettkokt nypotet, jordskokk eller sellerirot. 

Se våre andre oppskrifter på breiflabb

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her