Brick fylt med krydret kjøttfyll
Foto: Richard Hauglin

Brick fylt med krydret kjøttfyll

Fremgangsmåte

Varm olje i en kjele og fres løk og hvitløk ved svak varme til den blir myk. Ha i kjøttdeigen og skru opp varmen. Stek til kjøttet er jevnt brunet. Tilsett krydderet og bland godt. Fres videre en stund. Ha i persillen og sitronsaften. Smak til med salt og pepper.

Liten pakke:
Del brikflakene i kvadrater a 12x12 cm. Legg en god skje kjøttfyll på hver. Brett hver kant inn mot midten til du har fått en ny firkant. Brett deretter til en trekant. Pensle eggehvite på og press godt sammen.
Stor pakke:
Alternativt kan du bruke trekanter 15x20 cm. Legg fyllet midt på. Brett den spisseste snippen over og fest med eggehvite. Pensle eggehvite oppå bretten og brett neste snipp over. Gjenta med den siste. Klem lett sammen slik at pakken limes sammen.

Stek i varm frityrolje til pakken blåser seg opp og blir pent gyllen. Ta opp og la dryppe av på et tørkepapir.

Frisk yoghurtdip:
Bland alt og smak til med salt og pepper. Sett kjølig frem til servering.
Avocadodip:
Mos avocadokjøttet med en gaffel. Bland i de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig frem til servering.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser
Dagens rett

Slik lager du en mettende rett med bare noen få ingredienser

Enkelt, velsmakende og kjernesunt er stikkordene for dagens supre oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her