Brick fylt med krydret kjøttfyll
Foto: Richard Hauglin

Brick fylt med krydret kjøttfyll

Fremgangsmåte

Varm olje i en kjele og fres løk og hvitløk ved svak varme til den blir myk. Ha i kjøttdeigen og skru opp varmen. Stek til kjøttet er jevnt brunet. Tilsett krydderet og bland godt. Fres videre en stund. Ha i persillen og sitronsaften. Smak til med salt og pepper.

Liten pakke:
Del brikflakene i kvadrater a 12x12 cm. Legg en god skje kjøttfyll på hver. Brett hver kant inn mot midten til du har fått en ny firkant. Brett deretter til en trekant. Pensle eggehvite på og press godt sammen.
Stor pakke:
Alternativt kan du bruke trekanter 15x20 cm. Legg fyllet midt på. Brett den spisseste snippen over og fest med eggehvite. Pensle eggehvite oppå bretten og brett neste snipp over. Gjenta med den siste. Klem lett sammen slik at pakken limes sammen.

Stek i varm frityrolje til pakken blåser seg opp og blir pent gyllen. Ta opp og la dryppe av på et tørkepapir.

Frisk yoghurtdip:
Bland alt og smak til med salt og pepper. Sett kjølig frem til servering.
Avocadodip:
Mos avocadokjøttet med en gaffel. Bland i de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper. Sett kjølig frem til servering.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her