Bringebær-kladdkake
Dansukker

Bringebær-kladdkake

Kladdkake eller mud cake - kjært barn lyder også rare navn, ekstra god blir den med bringebær.

Fremgangsmåte

Smelt smør/margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Visp sammen egg og muscovadorørsukker. Tilsett melk i sjokoladeblandingen. Bland de tørre ingrediensene, og vend dette ned i røren. Hell røren i en langpanne, 30 x 40 cm, med smurt bakepapir. Strø på bringebærene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Smelt smør/margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Rør inn melis og kakao. Smør toppingen over kaken. Server gjerne litt lettvispet kremfløte og bringebær til kaken.

Den mørke sjokoladen kan byttes ut med lys eller hvit sjokolade. Bytt da ut muscovadorørsukkeret med finkornet sukker.

Les om bakgrunnen for dette navnet her

Vi snakker altså om en klissete sjokoladekake, som i dette tilfellet ikke betyr en mislykket kake, men en som skal være slik. 

Se våre andre mud cake-oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her