Bringebær-kladdkake
Dansukker

Bringebær-kladdkake

Kladdkake eller mud cake - kjært barn lyder også rare navn, ekstra god blir den med bringebær.

Fremgangsmåte

Smelt smør/margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Visp sammen egg og muscovadorørsukker. Tilsett melk i sjokoladeblandingen. Bland de tørre ingrediensene, og vend dette ned i røren. Hell røren i en langpanne, 30 x 40 cm, med smurt bakepapir. Strø på bringebærene. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Smelt smør/margarin og sjokolade i en gryte på svak varme. Rør inn melis og kakao. Smør toppingen over kaken. Server gjerne litt lettvispet kremfløte og bringebær til kaken.

Den mørke sjokoladen kan byttes ut med lys eller hvit sjokolade. Bytt da ut muscovadorørsukkeret med finkornet sukker.

Les om bakgrunnen for dette navnet her

Vi snakker altså om en klissete sjokoladekake, som i dette tilfellet ikke betyr en mislykket kake, men en som skal være slik. 

Se våre andre mud cake-oppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her