Brødpudding med vårløk, grønnkål og sopp
Foto: Brodogkorn.no

Brødpudding med vårløk, grønnkål og sopp

Denne mettende vegetaroppskriften er fin for å bruke opp tørt brød.

Fremgangsmåte

Fjern den grove stilken på grønnkålen og skyll godt. Forvell grønnkålen i kokende vann i ett minutt. Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann. Press ut så mye vann som mulig. Grovkutt grønnkålen mens den er sammenpresset og ha den i en bolle.

Del vårløk i biter. Stek den i litt olje til den er myk og blank og begynner å bli gyllen. Bland den med grønnkålen.

Kutt sjampinjong i biter, og stek den i resten av oljen til den er gyllen. Bland med purre og grønnkål.

Skjær brødet i terninger. Sett til side 2 dl av brødterningene og bland resten med grønnkål, vårløk, sopp, det meste av osten, hakket gressløk og timian.

Tips:
Om du bruker frisk timian, trenger du 2 ss hakket timian.

Smak til med salt og pepper.

Bland egg, melk og sennep i en bolle.

Smør en ildfast form og hell i brødblandingen. Hell eggemassen i formen og klem forsiktig ned med en sleiv. Fordel resten av brødbitene og osten på toppen. La stå i minst 30 minutter slik at brødet suger til seg så mye av eggeblandingen som mulig.

Sett formen midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 50-60 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl puddingen i 5-10 minutter. Server gjerne med en grønn salat.

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Se alt det gode du kan lage av brødrester 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her